Holland America Line heeft al haar crew van de Koningsdam vandaag voor het eerst laten vaccineren in San Diego, Californië. In samenwerking met een regionale gezondheidsinstituut Sharp Healthcare zijn 118 medewerkers gevaccineerd met Pfizer aan de wal.

Tijdens een korte ceremonie benadrukte de kapitein, Henk Draper, dat deze vaccinaties een welkome eerste stap zijn om weer te kunnen cruisen.

“Vandaag is een ongelooflijke dag, niet alleen voor onze teamleden op Koningsdam, maar voor onze hele organisatie, terwijl we doorgaan met het nemen van de nodige stappen om weer te gaan cruisen”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We zijn Sharp HealthCare zeer dankbaar voor het vaccineren van onze bemanning, en aan iedereen in Port of San Diego voor het aanbieden van de terminal en het ons in staat stellen om dit proces veilig en soepel te laten verlopen.”

Noordam en Nieuw Amsterdam volgen

Op donderdag 20 mei vaccineert Sharp HealthCare ook 179 bemanningsleden aan boord van de Noordam, die die dag op een nabijgelegen ankerplaats vlak bij Coronado zullen zijn. Evenzo zullen 231 bemanningsleden uit Nieuw Amsterdam op vrijdag 21 mei Pfizer-vaccins ontvangen van zorgaanbieder Ambulnz, terwijl het schip langszij ligt in San Pedro, Californië.

Van oktober 2021 tot april 2022 vertrekken Koningsdam en Zuiderdam vanuit San Diego naar hun thuishaven voor een seizoen cruises naar Hawaï, Mexico, de Pacifische kust, het Panamakanaal en de Stille Zuidzee. In totaal zullen vier schepen 35 aanlopen: Koningsdam in het openingsseizoen in San Diego (21 aanlopen), Zuiderdam (12 aanlopen), Eurodam (één aanloop) en Nieuw Amsterdam (één aanloop). De geschatte economische impact van elk scheepsbezoek is $300.000 voor de regio San Diego.

Rederij Holland America Line start weer met cruisen in Europa vanaf half augustus met de Eurodam: