Costa Toscana, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, is zaterdagavond vanuit Savona vertrokken voor haar maiden voyage. Het schip opereert volledig op LNG, de meest geavanceerde technologie die momenteel beschikbaar is in de maritieme sector om de uitstoot te verminderen. Het is het vierde schip na AIDAnova, Costa Smeralda, en AIDAcosma, van moederbedrijf Costa Group dat wordt
aangedreven door deze technologie. Na de Costa Toscana komen nog 7 schepen van Costa weer in de vaart. Het streven is dat komende zomer alle 12 schepen in de vloot weer actief zullen zijn.

Het interieur van Costa Toscana, ontworpen door Adam D. Tihany, is gebaseerd op de kleuren en kenmerken van de Italiaanse regio waar het schip naar is vernoemd. Meubels, verlichting, stoffering en accessoires zijn allemaal ‘Made in Italy’, gecreëerd door 15 partners die representatief moeten zijn voor Italiaanse perfectie. Het aanbod aan boord staat helemaal in het teken van Toscane, van de Solemio Spa tot de ruimtes gewijd aan entertainment, van de themabars, in samenwerking met grote Italiaanse en Internationale merken tot de 21 eetgelegenheden.

De eerste cruise van Costa Toscana is een reis van een week naar Marseille, Barcelona, ​​​​Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome). Na haar debuut blijft het schip tot eind november gepositioneerd in de westelijke Middellandse Zee. Tijdens het zomerseizoen zal ze Savona, Civitavecchia/Rome, Napels, Ibiza, Valencia, Marseille aandoen, terwijl tijdens het herfstseizoen Palma de Mallorca de plaats van Ibiza zal innemen.

Wil jij cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI