Zaterdag is de Amerikaanse oud-acteur Gavin MacLeod op 90-jarige leeftijd overleden. MacLeod werd wereldberoemd vanwege zijn rol als Captain Merrill Stubing in de hitserie The Love Boat dat zich afspeelde op een cruiseschip. De comedy was in 1977 voor de eerste keer op televisie. Er werden maar liefst 10 seizoenen, tot 1986, opgenomen. MacLeod fungeerde daarna als merkambassadeur van Princess Cruises.

Statement Princess Cruises n.a.v. het overlijden van Gavin MacLeod:

“Het is met droefheid gevoeld tot in de diepte van de oceanen dat we rouwen om het overlijden van acteur Gavin MacLeod, onze geliefde wereldwijde ambassadeur, beste vriend en dierbaar lid van de Princess Cruises-familie gedurende meer dan 35 jaar.

Vanaf zijn 10 seizoenen als Captain Merrill Stubing in de populaire tv-show “The Love Boat” (1977 tot 1986) en gedurende meer dan drie decennia na het laatste seizoen van de show, deelde Gavin enthousiast zijn passie over de geneugten en avonturen van het verkennen van de wereld tijdens het cruisen. Hij herinnerde ons er altijd aan dat – net als de populaire tv-serie, “cruisen geeft mensen iets om over te dromen.”

Gavin, die in februari zijn 90e verjaardag vierde, werd in 1986 officieel de wereldwijde ambassadeur van Princess Cruises en verscheen in een breed scala aan reclamecampagnes en talloze publieke en media-optredens voor het bedrijf. Zijn rol voor Princess ging door tot aan zijn overlijden.

Wij allemaal bij Princess Cruises en onze trouwe gasten over de hele wereld die tot op de dag van vandaag fervente fans van Gavin’s blijven, betuigen onze oprechte deelneming aan zijn vrouw Patricia (Patti) en zijn hele familie die een liefhebbende echtgenoot, vader en grootvader hebben verloren . We zijn hen oprecht dankbaar dat ze Gavin al zoveel jaren met ons hebben gedeeld”.