Het gloednieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, zal woensdag voor de eerste keer aanmeren in het centrum van Rotterdam bij Cruise Port Rotterdam. De aankomst van de Rotterdam, het derde schip in de Pinnacle klasse wordt om 10:00 uur verwacht aan de Holland Amerikakade. De planning (onder voorbehoud) is dat de Rotterdam tussen 08:00-08:30 uur arriveert bij Hoek van Holland voor haar tocht over de Nieuwe Waterweg.

Op vrijdag 15 oktober 2021 staat aan boord een feestelijke ceremonie gepland vanwege de maiden call met o.a. Gus Antorcha, President van Holland America Line, Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en kapitein Werner Timmers. Aan het einde van de middag, om 17:00 uur, vertrekt de Rotterdam voor een korte testcruise met genodigden naar Amsterdam.

Cruisereiziger Miriam zal donderdag live verslag doen van de aankomst van de Rotterdam.  Bovendien is ze vrijdag aan boord voor de festiviteiten. Beleef het mee via Facebook, Twitter of onderstaande Twitterfeed:

Tweets by CruiseReiziger

Cruiseschip Rotterdam werd in juli 2021 opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri aan rederij Holland America Line. Het schip biedt plek aan 2.668 passagiers in maximale bezetting. De eerste officiële cruise vertrekt op 20 oktober vanuit Amsterdam. Dan start het schip met een transatlantische overtocht, helaas zonder Nederlandse gasten in verband met Amerikaanse inreisbeperkingen. De Rotterdam wordt in de lente van 2022 terugverwacht in Nederland.