De kerstman nam een ​​pauze van zijn kerstfestiviteiten en reisde naar Finland om een testrit te maken op BOLT, de allereerste achtbaan op zee aan boord van de nieuwe Mardi Gras van Carnival Cruise Line.

Met enthousiaste kreten en een paar hartelijke ‘ho-ho-ho’s’ die door de scheepswerf weergalmden, snelde de Kerstman langs het 800 meter lange spoor met een haarspeldbocht rond de iconische trechter van het schip, terwijl hij snelheden tot 100 km per uur bereikte.

De volledig elektrische achtbaan biedt plaats aan twee mensen – of misschien een kerstman en zijn tas met speelgoed – in motorachtige voertuigen die 187 voet boven de waterlijn racen en een fantastisch uitzicht op de zee beneden bieden.

“Nooit in mijn wildste dromen zou ik denken dat er een achtbaan op een cruiseschip zou kunnen zijn. Het is iets waar we het nog lang over zullen hebben op de Noordpool!” aldus de kerstman.

BOLT, gebouwd in samenwerking met het in Duitsland gevestigde Mauer Rides, is een innovatie in de cruise-industrie. De Mardi Gras is overigens net wat eerder dan de Global Dream, dat ook met een achtbaan wordt opgeleverd. 

De Carnival Mardi Gras wordt later deze week opgeleverd. In april 2021 zal ze echter pas haar eerste cruises gaan maken vanuit Florida.

Bekijk hier meer over de achtbaan:

 

Nieuwsgierig naar de Mardi Gras? Bekijk hier de cruises:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesZeetours