De kapiteins van Celebrity Cruises delen hun favoriete Griekse tips in nieuwe Captain-Curated excursies. Aan boord van elk Celebrity schip die die Griekenland en de Griekse Eilanden bezoekt, kan je deze geheel nieuwe excursies meemaken en de bestemming als een ‘local’ ontdekken.

Onder deze excursies Whether it’s visiting a family-owned olive mill, discovering culinary hidden gems including the best spot for kebabs, or taking in the best panoramic vistas, guests will enjoy these unforgettable experiences in an intimate, limited capacity experience.

“Voor onze gasten is het een droom die uitkomt om juist deze regio te verkennen met de mensen die deze het beste kennen: veel van onze kapiteins zijn opgegroeid of hebben veel tijd doorgebracht in Griekenland”, zegt Lisa Lutoff-Perlo, CEO van Celebrity Cruises. “Celebrity Cruises heeft een trots Grieks erfgoed, en Griekenland heeft een speciaal plekje in ons hart dat we nu op unieke wijze delen met onze gasten.”

Rederij Celebrity Cruises werd in 1988 opgericht door de familie Chandris uit Griekenland en werd later onderdeel van de Royal Caribbean Group. Celebrity Cruises is nog steeds geworteld in haar Griekse oorsprong, met 70% van de marineofficieren in de vloot afkomstig uit Griekenland, waaronder meer dan 40 kapiteins en hoofdingenieurs.

Hoogtepunten

Naast een bezoek aan de geschiedenis van Rhodos en Thessaloniki, de distilleerderijen en wijnmakerijen van Nafplio en Corfu, of de pittoreske badplaats Chania (Kreta) combineren de geheel nieuwe Captain-Curated Shore Excursions verborgen juweeltjes:

  • Katakolon (Olympia) – Gasten genieten eerst van de oude geschiedenis in Olympia voordat ze genieten van de lokale delicatessen in een olijfmolen die eigendom is van een familie. Gasten leren uit de eerste hand over de bomen, de verschillende oliën en maken hun eigen Griekse salade met vers gesneden ingrediënten, tzatziki, en proberen hun eigen pita-souvlaki te maken.
  • Athene – Gasten reizen terug in de tijd naar het oude Griekenland op de iconische Akropolis voordat ze een andere bezienswaardigheid in Athene bezoeken, Bairaktaris Tavern, voor een speciale kebab-lunch.
  • Mykonos – Genietend van de smaken van dit jetsetterparadijs, zullen gasten de charmante, smalle straatjes en steegjes verkennen en stoppen op vijf verschillende locaties om de verborgen culinaire geheimen te proeven.
  • Santorini – Gasten zullen genieten van Oia’s iconische, witgekalkte Cycladische grotwoningen, blauwe koepels en een prachtig uitzicht op zee, evenals een Griekse lunch met panoramische vergezichten op de favoriete plek van een kapitein in het prachtige hoofdstaddorp Fira.

Deze zomer varen de Celebrity Beyond, Celebrity Edge, Celebrity Apex (vanaf september), Celebrity Reflection en Celebrity Constellation in Griekse wateren.

Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel