Royal Caribbean International zal in de zomer van 2023 met het cruiseschip Jewel of the Seas vanuit Amsterdam gaan varen. De gehele zomer zal Jewel vanuit de Nederlandse hoofdstad (voornamelijk) 13-daagse cruises maken naar de poolcirkel, de Britse eilanden, IJsland en Ierland. Dat blijkt uit het cruiseprogramma voor 2023 dat de Amerikaanse cruisemaatschappij heeft onthuld. De Jewel of the Seas is een van de 9 cruiseschepen van Royal Caribbean die volgend jaar in Europa actief zullen zijn.

In totaal staan er in 2023 10 vertrekken van de Jewel of the Seas gepland vanuit Amsterdam met 10 verschillende routes van begin mei t/m eind augustus 2023. Op 4 mei 2023 begint het met de enige 9-daagse cruise naar de Noorse fjorden. Het schip is dan op dezelfde dag aangekomen na een 13-daagse trans-atlantische reis vanuit Port Canaveral, Florida. Aansluitend staan er 9 13-daagse cruises gepland naar IJsland & Schotland, IJsland & Ierland, de poolcirkel en de Britse eilanden. De verkoop van deze cruises is inmiddels van start gegaan.

De Jewel of the Seas maakt deel uit van de Radiance-klasse van Royal Caribbean. Het schip is gebouwd in 2004. Het heeft een brutotonnage van 90.000, is 293 meter lang en 32 meter breed. Het heeft een capaciteit van 2.501 passagiers. Op de Jewel of the Seas staat het uitzicht op zee centraal met uitgebreide zonnedekken, glazen liften, veel balkonhutten en een zwembad omgeven met tropische planten.

De Jewel of the Seas heeft ook dit jaar, van medio mei tot eind augustus, normaalgesproken Amsterdam als thuisbasis. De Jewel gaat in totaal 12 cruises (waaronder 2 niet boekbare charters) varen vanuit Amsterdam, waarvan 11 met de hoofdstad als begin- en eindpunt. De routes zijn vergelijkbaar met 2023 met de Noorse fjorden, IJsland en Ierland, de poolcirkel en de Britse eilanden als bestemmingen. Ook in 2021 zou de Jewel of the Seas vanuit Amsterdam varen, als opvolger van de Brilliance of the Seas, maar de coronapandemie bepaalde anders.

Cruises van de Jewel of the Seas vanuit Amsterdam zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store