Israël heeft een primeur deze zomer. Royal Caribbean zal deze zomer vanuit Israël gaan varen met de Odyssey of the Seas vanaf mei 2021. De rederij biedt aan Israëlische gasten cruises aan van 4 tot 8 dagen. De cruises gaan naar de Griekse Eilanden en Cyprus. De boekingen zullen openen op 9 maart 2021.


De cruises starten van Haifa en gaan naar Rhodos, Santorini, Mykonos, Athene en Limassol op Cyprus.

“We zijn verheugd om Royal Caribbean-cruises vanuit Israël te introduceren met ons nieuwste en meest innovatieve schip, Odyssey of the Seas”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Cruisen vanuit Israël is een kans die we al geruime tijd op het oog hebben. We waarderen de regering van Israël enorm voor hun samenwerking en vertrouwen in ons om hun inwoners onvergetelijke cruise-ervaringen te bezorgen, en we kijken ernaar uit om die belofte aan boord van ons nieuwste schip – het eerste ‘Green Island’ op zee, waar te maken.”

“Dankzij de miljoenen vaccins die we hebben meegebracht, ben ik er trots op dat Israël het eerste land ter wereld zal zijn dat het nieuwe vlaggenschip van Royal Caribbean lanceert. Het besluit van Royal Caribbean om naar Israël te komen, is een duidelijke uiting van vertrouwen in ons beleid. Dit is een belangrijk economisch, toeristisch moment voor de staat Israël ”, zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. “Israël is een wereldwijd succesmodel. We zullen ons programma – het ‘Green Passport’ – voortzetten, zodat we in alle rust uit het COVID-19-virus kunnen komen.”

Inwoners van Israël die gevaccineerd zijn, ontvangen een Green Passport waarmee ze veel privileges krijgen. Van concerten tot aan reizen, en dus ook cruises.

In samenwerking met de Israëlische gezondheids- en toerismeautoriteiten zal Royal Caribbean de eerste zijn die volledig gevaccineerde afvaarten aanbiedt, waarbij zowel bemanning als gasten ouder dan 16 jaar zullen worden ingeënt tegen COVID-19. Details over de aanvullende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die door Israël en Royal Caribbean zullen worden geïmplementeerd, zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

De rederij heeft nog geen uitingen gedaan of en wanneer andere gevaccineerde Europeanen mee aan boord mogen op deze cruises. De rederij past overigens hetzelfde principe toe in Singapore waar alleen inwoners van Singapore mee mogen op een cruise op de Quantum of the Seas. Een vaccinatie is voor deze inwoners niet verplicht.

Odyssey of the Seas

De Odyssey of the Seas werd afgelopen weekend over de Eems gesleept om de laatste fase van de afbouw en testen te ondergaan. Het tweede cruiseschip van Royal Caribbean International in de Ultra Quantum-klasse zal binnenkort koers zetten naar Bremerhaven in Duitsland. Binnen enkele weken zal het cruiseschip overgedragen worden aan Royal Caribbean International.