Miriam kreeg de mogelijkheid om een interview te doen met Seth Wayne, de brand ambassadeur van Holland America Line. Als voormalige weerman van een nieuwszender in Seattle is hij gek op cruisen omdat hij ook cruise-reisagent is geweest. Momenteel is hij hét gezicht van Holland America Line op Facebook en neemt hij je mee naar bestemmingen en heeft hij dagelijks interessante of gewoon ontspannende filmpjes. Afgelopen 29 december was hij precies één jaar bij Holland America Line. Wie is hij en wat betekent zijn functie? Miriam vroeg het hem.

Als eerste, wat houdt je rol precies in? Je bent bekend in Amerika, maar minder bekend voor de Nederlanders.

Seth: “In eerste instantie, voordat alles veranderde, zou ik de verhalenverteller worden van Holland America Line. Door mee te reizen op zoveel mogelijk schepen en mensen virtueel mee te nemen over alle plekken op de wereld. Dus Amerika, Europa, Australië en Mexico etc, de plaatsen waar we naar toe varen. Ik was al goed bezig met Zuid-Amerika, Centraal America, het Panamakanaal en het Caribisch gebied. Zo heb ik bijvoorbeeld gasten ontmoet in januari tijdens de wereldcruise en de Grand South America Voyage.”

“Toen veranderde de wereld, en mijn rol veranderde dus ook. In plaats van zelf veel te reizen, ging ik mensen meenemen naar de virtuele wereld van het cruisen. Mijn functie is nu als het ware een ‘thuis’ Cruise Director.

Zo kunnen we met z’n allen een beetje proeven van het cruisen, we verlangen tenslotte allemaal sterk naar het cruisen”.

Wat doe je zoal online?

“Twee weken nadat ik terugkwam van de laatste cruise, zo begin april, zijn we gestart met het plannen van de virtuele items op Facebook. Wat ik bijvoorbeeld nog steeds doe en waar we in april 2020 mee gestart zijn, is de Tuesday Trivia op dinsdag. Onze gasten kijken daar elke week naar uit om een uurtje mee te doen. Het is zo enorm populair! Ik denk dat mensen even uit hun eigen wereld willen stappen en plezier hebben. Echt een eer voor mij dat ze dat samen met mij doen. Wekelijks bieden we al het virtuele aan op Facebook voor zo’n 10.000 tot 40.000 gasten, met uitschieters naar 120.000.“

Virtuele cruises en interviews

“Afgelopen tijd namen we gasten mee op een virtuele cruise naar Alaska. Eerder deden we dit al naar Noorwegen. We lieten onze gasten in Alaska het Yukongebied zien, Fairbanks en het nationale park Denali.”

Seth: ”Ondanks alles, denk ik dat dit de ultieme manier is om te tonen wat cruisen met Holland America Line betekent. Onze gasten en mariners (red.: voormalige gasten) zijn erg loyaal en het is fijn dat we op deze manier elkaar virtueel kunnen zien. Natuurlijk is iedereen het liefste echt aan boord.”

“We hebben verder iedere woensdag een item waar we onze partners, zoals de spa, laten zien. Op donderdag doen we HAL Aboard waar we verschillende mensen spreken van Holland America Line. Denk daarbij aan Stann Kuppens, de projectmanager van de nieuwe Rotterdam, en de kapiteins die aan boord zijn van onze cruiseschepen, zonder passagiers.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

We verklappen nog niet alles, en we hebben alles uiteraard nog niet ingepland, maar je kunt rekenen op volop items in januari en februari. Zo kijken we erg uit naar de start van het Alaskaseizoen straks. Zo kan je dan met mij meevaren met een speciale cruise “Sail with Seth”, waarbij ik een select aantal gasten begeleid op de Eurodam op de cruise van 10 juli 2021 uit Seattle. Er zijn nog maar een paar plekken over! We hebben verder culinaire items gehad met onze Culinary Council members, wijnproeverijen, spa-sessies, en zelfs handdoek vouwen. Eigenlijk alles om het cruise-gevoel bij je thuis te brengen. Vooral de spa-sessies waren een succes! Hoe ga je om me stress, hoe zorg je voor de juiste instelling, hoe eet je op de juiste manier en hoe werken de spa-producten die we aan boord verkopen?”

“Mijn favorieten tot nu toe waren in ieder geval de wijnproeverij én de virtuele cruises. We maken met z’n allen van te voren een uitgebreid programma wat we allemaal laten zien. Weet je, de voorpret van het boeken is soms net zo spannend als de reis zelf. Dat hoor ik ook van gasten. Zo kreeg ik onlangs van een gast een ‘dankjewel’ dat ze toch het Yukon gebied (Canada) kon bewonderen met behulp van mij. Ze heeft vervolgens de cruise naar Alaska geboekt. Daar ben ik echt trots op, dat die ene dame het zo waardeert wat wij, de mensen achter de schermen en ik, doen.”

Bij het interview schoof ook Nico Bleichrodt aan, een bekende naam in Nederland bij Holland America Line in Rotterdam. Nu is hij Vice President International Sales voor Holland America Line & Managing Director voor Seabourn Continental Europe. We vroegen hem naar de Rotterdam.

Hoe gaat het met de nieuwe Rotterdam? Gaat alles volgens planning?

“Ik heb de Rotterdam als één van de gelukkigen, kunnen bewonderen tijdens de muntceremonie met Mai Elmar. Deze ceremonie is een zeer belangrijke mijlpaal voor een scheepsbouwer. Het is een emotionele gebeurtenis, in het bijzonder voor de Italiaanse scheepsbouwer in deze tijden.

En zeker, zo ver we weten, zal de Rotterdam op tijd opgeleverd worden, op 30 juli 2021. Daarna zal ze snel, op 1 augustus haar eerste cruise vanuit Trieste maken naar Rome. We varen vervolgens naar Rotterdam en Amsterdam. Ik kijk er enorm naar uit om dit schip voor onze deur, in Rotterdam, te zien liggen. Omdat ons kantoor van Holland America Line tenslotte uitkijkt op de cruiseterminal. We zijn erg blij dat we de Rotterdam in de zomer in Rotterdam en Amsterdam kunnen ontvangen en we zullen ongetwijfeld ergens een mooi feest gaan vieren. Uiteraard zijn we intens blij dat de naam ‘Rotterdam’ teruggekeerd is in de vloot.”

Wil je meer weten over de Rotterdam?  Elke laatste week van de maand zal Seth op Facebook tijdens een live-verbinding met projectleider Stan Kuppens de laatste voortgang tonen.

Volg Seth!

Wil je Seth volgen op Facebook en alle virtuele events zien? Ga dan naar:

Seth Wayne op Facebook

Meer informatie over de Sail with Seth cruise op 10 juli vanuit Seattle vind je hier:

Sail with Seth

Alle extra’s die je krijgt bij boeking van het Sail with Seth pakket tijdens deze cruise lees je hier na: website Holland America Line.