Swan Hellenic, de nieuwe rederij die dit jaar zal starten, heeft van haar eerste nieuwbouwschip Minerva het interieur bekend gemaakt. De bouw van het expeditieschip op de Helsinki Shipyard loopt overigens vooruit op de planning. In onderstaande video zie je – versneld – hoe het schip opgebouwd is.

Hutten

De inrichting van het schip is afgelopen week onthuld; de hutten hebben een scandinavisch chic ontwerp met gebruikmaking van veel natuurlijke materialen. De bekende ontwerpers Tillburg Design of Sweden hebben dit voor hun rekening genomen.

De 152 gasten verblijven in een van de 76 buitenhutten, balkon of suites. Op dit schip zijn overigens geen binnenhutten aanwezig. Aan boord zijn verder een buitendek met zwembad, sauna, kapper & fitness, één restaurant en 2 lounges.

Routes

In het eerste seizoen zal de Minerva cruises aanbieden in Antarctica. Vanaf 27 november 2021 cruist het schip vanuit Buenos Aires en daarna vanaf Ushuaia. Wanneer het cruiseseizoen eindigt zo rond maart/april, vaart de Minerva via Nieuw-Zeeland en Indonesië naar Japan. Ze vervolgt haar programma met cruises naar Alaska.

In 2022 voegt zich nog een schip bij de vloot, de Vega.