Het nieuwe cruiseschip van Holland America, Rotterdam, is dinsdagochtend gearriveerd op de ankerplaats van Scheveningen. Het voegde zich bij een ander schip uit de vloot, Oosterdam, die daar al geruime tijd ligt in afwachting op haar herstart.

Het derde schip in de Pinnacle-klasse, het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam, was afkomstig uit IJmuiden waar het 4 dagen verbleef. Daar gingen een paar honderd bemanningsleden aan boord om het schip gereed te maken voor haar eerste passagiers.

De komende weken zal worden gebruikt om de nieuwe bemanningsleden in te werken in o.a. de veiligheidsprocedures en de gezondheidsregels die van toepassing zijn in verband met Covid-19. Dit zal volgens kapitein Timmers zowel op de ankerplaats in Scheveningen als in de Alexiahaven in Rotterdam plaatsvinden.

Op zondag 17 oktober 2021 wordt de Rotterdam in Amsterdam verwacht waarvandaan op woensdag 20 oktober 2021 (vooralsnog) de eerste afvaart staat gepland. Het betreft een trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida. Daarvandaan zal het schip haar
eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen.

Wil jij weer met Holland America Line varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store