Cruiseschip Rotterdam van Holland America Line arriveerde vanmorgen in New York City op haar eerste bezoek aan de stad na een trans-Atlantische oversteek die op 15 oktober uit Rotterdam vertrok. Het schip nadert het einde van een 15-daagse cruise die dezelfde reis maakte als het eerste schip van Holland America Line, Rotterdam I, dat 150 jaar geleden op 15 oktober 1872 uit Rotterdam vertrok.

Manhattan Borough President Mark Levine heeft vandaag, 26 oktober, officieel uitgeroepen tot een “eredag” voor Holland America Line om de gelegenheid en de historische bijdragen van het bedrijf aan Manhattan gedurende zijn 150 jaar te erkennen.

Om deze mijlpaal te vieren, is er vanavond een evenement aan boord gehouden voor genodigden. Een hoogtepunt van de avond is de uitvoering van een muziekstuk van Emmy Award-winnende producer en Emmy-genomineerde componist Steven Schoenberg, exclusief geschreven voor de verjaardag van Holland America Line bij een speciale korte film over deze reis van de cruiserederij. De compositie wordt uitgevoerd door een 25-koppig ensemble van voormalige Lincoln Center Stage-muzikanten van Holland America Line.

Samenwerkingen

Daarnaast introduceert de rederij een samenwerking met The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation om de 150-jarige reis van de cruisemaatschappij van immigrantencarrier naar consumentenvloot van oceaanstomers te vieren. De samenwerking omvat video-inhoud aan boord van de hele vloot van Holland America Line, geproduceerd door een onderzoeker van Ellis Island, evenals een tentoonstelling die in 2023 op Ellis Island wordt gelanceerd en waarin de historische bekendheid van het merk wordt beschreven door een op de 10 immigranten uit Europa naar de Verenigde Staten te brengen.

“We zijn verheugd om ons 150-jarig jubileum te vieren in zo’n levendige stad met ons nieuwste schip”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Er gaat niets boven het cruisen naar New York onder de Verrazano-brug, langs het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Als je aan dek staat, kun je niet anders dan terugdenken aan meer dan een eeuw geleden, de emotie voelend om in Amerika aan te komen voor de eerste keer. Het opnieuw maken van onze eerste reis was een once-in-a-lifetime ervaring.’

Tijdens de overtocht konden gasten genieten van exclusieve menu’s die de 150-jarige geschiedenis van Holland America Line laten zien, met elke avond voorgerechten die doen denken aan gerechten die al in de jaren twintig werden geserveerd. Een speciaal 150e galamenu bevatte alleen items — van voorgerechten tot desserts — van eerdere Holland America Line-cruises.

Naast de keuken bestond de speciale programmering uit een “Throwback Happy Hour” die de tijd terugdraaide met drankjes vanaf 25 cent, Dutch High Tea, presentaties die de geschiedenis en wortels van het bedrijf herbeleefden en trivia met jubileumthema. Holland America Line introduceerde ook een limited-edition Pilsner-bier – HAL Pils – in een herdenkingsverpakking versierd met de iconische reclameposter van Jan van Beers uit 1898 waarop een vrouw te zien is die een stoomschip van Holland America Line boven haar hoofd houdt.

Nogmaals

Voor reizigers die het feest willen voortzetten, zullen veel van dezelfde speciale culinaire en verrijkingsprogramma’s worden aangeboden op nog een 150e transatlantische verjaardagscruise, die vertrekt op 6 april 2023 vanuit New York, eindigend in Rotterdam op 18 april, de 150e verjaardag van de cruisemaatschappij.

Bekijk deze en andere Holland America Line cruises:

Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500