Holland America Line zet volop in op Amerika deze winter. De rederij gaat varen vanuit de westkust, San Diego in Californië, met cruises naar Mexico, Hawaï en langs de kust. De Koningsdam en Zuiderdam maken in totaal 40 cruises vanuit San Diego van september 2021 tot april 2022. In het Caribisch gebied gaan de Nieuw Amsterdam, Rotterdam, Eurodam en Nieuw Statendam varen.

Caribisch gebied

In het Caribisch gebied zal de rederij met vier schepen gaan varen, allen vanuit Fort Lauderdale in Florida. Vanaf 23 oktober 2021 start de Nieuw Amsterdam, waarna ook de gloednieuwe Rotterdam aansluit vanaf 3 november, de Eurodam vanaf 14 november en de Nieuw Statendam op 21 november 2021. De Caribische cruises variëren in lengte van vier tot 14 dagen, bestrijken de hele regio en bezoeken Half Moon Cay, het privé-eiland van de rederij.

Hoogtepunten van het cruiseseizoen van San Diego 2021-2022

  • Zuiderdam: 18 september 2021 tot 22 april 2022: 17 cruises vanuit San Diego – acht Mexico, vier Californische kust, drie Hawaii en twee Panamakanaal.
  • Koningsdam: 10 okt. 2021 tot 3 april 2022: 23 cruises vanuit San Diego – 15 Mexico, zes Californische kust en twee Hawaii cruises.
  • De zevendaagse cruises langs de kust van Californië omvatten een nieuwe route die Catalina, Santa Barbara en San Francisco aandoet voor een laat avondverblijf, samen met Ensenada, Mexico.
  • Een nieuwe 21-daagse cruise op het Panamakanaal op Nieuw Amsterdam van Seattle, Washington naar Fort Lauderdale, vertrekt op 2 oktober en is inclusief een bezoek in San Diego; Puerto Vallarta, Mexico; Fuerte Amador (Panama Stad), Panama;; Oranjestad, Aruba; en Half Moon Cay.
  • Cruises “Circle Hawaii” duren 17 of 18 dagen en doen de Hawaiiaanse havens Lahaina, Hilo, Honolulu, Nawiliwili en Kona en Ensenada aan.
  • Twee 14-daagse cruises door het Panamakanaal van San Diego naar Fort Lauderdale op Zuiderdam vertrekken op 2 en 30 januari 2022.

Hoogtepunten van het Caribische cruiseseizoen 2021-2022

  • Nieuw Amsterdam: 23 okt. 2021 tot 7 april 2022: 24 cruises naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke Caraïben. Alle routes zijn zeven dagen, behalve een negendaagse vakantiecruise die vertrekt op 30 december.
  • Rotterdam: 3 november 2021 tot 10 april 2022: het schip begint zijn eerste seizoen in het Caribisch gebied met een reeks van 22 cruises, variërend van drie tot elf dagen, met een breed aanbod aan Caribische havens.
  • Eurodam: 14 november 2021 tot 10 april 2022: 15 afvaarten, waaronder 12 10- en 11-daagse Panamakanaal Sunfarer-cruises met een gedeeltelijke verkenning van het Gatun-meer door het Panamakanaal en drie zevendaagse Oost-Caribische routes.
  • Nieuw Statendam: 21 november 2021 tot 27 maart 2022: 15 cruises naar de oostelijke, westelijke, zuidelijke en tropische Caraïben, variërend van zeven tot elf dagen.

Alle routes zijn inclusief een bezoek aan Half Moon Cay, het privé Bahamaanse eiland van Holland America Line. Dit  eiland beschikt over de mooiste stranden van het Caribisch gebied; een natuurlijke lagune van 700 hectare; villa’s met twee verdiepingen en privé-cabanas;  eetgelegenheden zoals Lobster Shack; en diverse excursies aan wal voor natuurliefhebbers, avontuurlijke reizigers en ontdekkingsreizigers.

Veiligheid

Deze cruises van Holland America Line in 2021 zijn beschikbaar voor gasten die ten minste 14 dagen voor aanvang van de cruise hun laatste dosis van een goedgekeurd COVID-19-vaccin hebben ontvangen en een bewijs van vaccinatie hebben. Holland America Line blijft de laatste richtlijnen volgen van de Centers for Disease Control and Prevention, evenals van lokale, provinciale en federale functionarissen in de thuis- en aanloophavens. De protocollen en vaccinatie-eisen aan boord worden zo nodig aangepast. Vaccinaties van de bemanning aan boord zullen ook in overeenstemming zijn met de CDC-richtlijnen.

2021 Cruises naar Azië, Australië en Zuid-Amerika geannuleerd

De rederij annuleert de rest van 2021 cruises in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Bovendien ook de Collectors’ Voyages (gecombineerde cruises) die bij deze vertrekken horen. Dit betreft routes op Noordam (Azië), Oosterdam (Australië) en Westerdam (Zuid-Amerika). Daarnaast gaan ook de najaarsafvaarten tot en met 2021 op Volendam en Zaandam niet door.

Gasten die momenteel zijn geboekt op de geannuleerde cruises, worden automatisch overgeboekt naar een vergelijkbare reis in 2021 of een equivalent vertrek in 2022 (vraag naar de voorwaarden). Ze kunnen er ook voor kiezen om een ​​Future Cruise Credit te ontvangen van 110% van de betaalde cruisesom. Ook een volledige terugbetaling van de betaalde cruisesom blijft mogelijk.