Na het invoeren van de Alaska Tourism Restoration Act kondigt Holland America Line plannen aan om in juli te herstarten met cruises naar Alaska, met cruises vanuit Seattle aan boord van de Nieuw Amsterdam.

De tien afvaarten die op zaterdag van 24 juli tot 2 oktober plaats gaan vinden, zijn nu open om te boeken. De zevendaagse “Alaskan Explorer” route doet Juneau, Icy Strait Point, Sitka en Ketchikan aan. Daarnaast bezoekt deze route ook de fameuze Glacier Bay en Stephens Passage.

Wachten op laatste goedkeuring

De plannen voor deze cruises om te voldoen aan de verplichtingen van Holland America Line onder de Passenger Vessel Services Act (PVSA) zullen naar verwachting worden goedgekeurd, net als de definitieve instructies van CDC. De rederij begint per direct met het voorbereidingsproces voor de terugkeer om weer cruises te gaan maken.

“Holland America Line verzorgt al bijna 75 jaar cruises naar Alaska, en we voelen ons zeer betrokken om onze vrienden in ‘The Great Land’ deze zomer op alle mogelijke manieren weer op de been te helpen,” aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Gezien de recente positieve samenwerking van de CDC, en het optimisme over een oplossing met de PVSA, denken we dat het nu het moment is om onszelf een kans te geven om dit jaar weer naar Alaska te cruisen.

We willen onze oprechte waardering uitspreken voor de senatoren Lisa Murkowski en Dan Sullivan, congreslid Don Young en gouverneur Mike Dunleavy voor hun onvermoeibare inspanningen ten behoeve van de vele kleine bedrijven die de ruggengraat vormen van het toerisme in Alaska.”

“The Last Frontier staat te popelen om de terugkeer van de cruise-industrie deze zomer te verwelkomen om onze economie weer op gang te brengen,” aldus Alaska gouverneur Mike Dunleavy. “Cruises hebben een enorme impact op de mensen van onze staat en onze gemeenschappen, vooral in het zuidoosten, en we zijn blij om eindelijk een lichtpuntje te zien met de naderende terugkeer van de cruiseschepen.”

Aan boord

Aan boord zal Holland America Line de voorzieningen blijven bieden die kenmerkend zijn voor het merk. Dineren zal mogelijk zijn in alle restaurants en speciale gelegenheden, evenals roomservice. Entertainment zal in volle gang zijn in de belangrijkste show lounge, en livemuziek zal te horen zijn in Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club en Billboard Onboard. Port-to-Table culinaire demonstraties en andere verrijkende programma’s brengen Alaska en haar cultuur aan boord door middel van interessante activiteiten.

Alaska cruises hebben ook een uitgebreide programmering aan boord. Gasten kunnen in gesprek gaan met een natuurkenner uit Alaska, terwijl EXC Talks en speciale presentaties lokale onderwerpen verkennen, zoals Alaska’s bushpiloten en de beroemde Iditarod-race. In Glacier Bay neemt het schip een National Park Ranger en Huna native speaker aan boord.

Cruise en blijf gezond

Deze Holland America Line cruises in 2021 naar Alaska zijn beschikbaar voor gasten die hun laatste dosis van een goedgekeurd COVID-19 vaccin ten minste 14 dagen voor het begin van de cruise hebben ontvangen en een bewijs van vaccinatie hebben. De vaccinaties van de bemanning aan boord zullen ook in overeenstemming zijn met de CDC-richtlijnen.

Gasten van Holland America Line dienen zich te houden aan alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen die gelden op het moment van vertrek voor reizen van en naar het schip, evenals alle protocollen en procedures aan boord voor het bezoeken van havens.

Vanaf nu en onder voorbehoud van wijzigingen naarmate CDC, volksgezondheid en medische richtlijnen zich ontwikkelen, biedt Holland America Line’s programma aan boord de nodige maatregelen om de publieke gezondheid te verbeteren. Cruisereizigers worden aangemoedigd om regelmatig hollandamerica.com te bezoeken, omdat updates zullen worden geplaatst wanneer nieuwe procedures worden afgerond en bestaande protocollen kunnen veranderen.

Tarieven

De tarieven voor de zevendaagse Alaska cruises op de Nieuw Amsterdam beginnen bij een “Have It All” premium pakketprijs van €1449 per persoon inclusief vier populaire extra’s: een landexcursie, een Signature drankenpakket, dineren in specialiteitenrestaurant de Pinnacle Grill of het Tamarind en een wifi Surf Pakket om tijdens de cruise verbonden te blijven. De cruise-only tarieven beginnen bij €1204 per persoon voor een tweepersoonshut met zeezicht. Belastingen, toeslagen en havengelden zijn inbegrepen.

Alle details, inclusief informatie over landexcursies, worden momenteel afgerond en zullen in de komende weken worden gedeeld op hollandamerica.com. Aantrekkelijke vliegtarieven zullen beschikbaar zijn via Holland America Line’s FlightEase-programma. Flexibele annuleringsvoorwaarden, waaronder onze COVID-19 Protections, biedt de rederij aan met “Boek met vertrouwen”. Boek dan wel  voor 30 juni 2021, voor afvaarten tot 31 december 2021. Het Cancellation Protection Plan van de cruisemaatschappij staat ook annulering tot 24 uur van vertrek van de cruise toe.

Oosterdam en Eurodam boekingen

Gasten die geboekt stonden voor de rondreis Seattle op de Oosterdam met vertrek op de zondag worden overgeplaatst naar een gelijkwaardige accommodatie op het zusterschip de Nieuw Amsterdam, met vertrek op zaterdag. Gasten van de Eurodam die werden getroffen door de verplaatsing van het schip naar Griekenland, zullen ook worden overgebracht naar soortgelijke accommodaties op de Nieuw Amsterdam.

Nieuwsgierig naar Alaska? Kijk bij

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel Store