Er zijn van die dagen waarvan je het bestaan niet afweet. Internationale Food Faces Dag is er zo eentje. Ja, op 6 april is het zover; de eerste editie van Internationale Food Faces Dag, de dag waarop je de hele dag lang onverstoord met je eten mag spelen. Niet om het daarna weg te gooien maar om het na het spelen ook daadwerkelijk op te eten.

Holland America Line’s chef Rudi Sodamin, de culinaire pop artiest achter International Food Faces Dag, weet er alles van. Enkele jaren geleden begon hij met het ontwerpen en fotograferen van food faces. Inmiddels heeft hij honderden karakters door zijn lens vastgelegd en zijn er diverse Food Faces boeken van hem uitgekomen. Op 6 april is het aan jou de beurt. Fris en fruitig of toch serieuzer met zeevruchten? Alles mag en alles kan, er zijn geen regels.

Eerste editie van Internationale Food Faces dag

De droom van ieder kind en van iedere volwassene wordt op 6 april 2021 werkelijkheid. Op deze dag vindt de eerste editie van Internationale Food Faces Dag plaats. Dit is dé dag waar klieren en spelen met je eten centraal staat. Rudi Sodamin, de Amerikaanse topchef en bedenker van deze dag, haalt zijn artistieke inspiratie uit culinaire, eetbare ingrediënten die hij omtovert tot blije gezichten. Hij werkt met alledaagse producten als druiven, appels, chilipepers, maar gebruikt ook luxere etenswaar zoals zalmkuit, kaviaar en zwarte truffels. En kwam zo op het idee een internationale food faces dag in het leven te roepen.

Geen regels, gewoon doen

Sodamin maakt tot op de dag van vandaag food faces, soms gewoon omdat hij geïnspireerd wordt en andere keren om een feestelijk moment te vieren. Elk gezicht is een uniek kunstwerk: levendig van kleur, rijk aan textuur en op een ongelooflijk fantasierijke manier geconstrueerd. Nu is het de beurt aan de rest van de wereld. Laat 6 april je creativiteit de vrije loop en bepaal zelf hoe jouw food face eruit komt te zien. Wordt-ie vol van kleur en fruitig, serieuzer met zeevruchten of toch vrolijk met allerlei groenten? Jij beslist! Er zijn geen regels verbonden aan het maken van een food face. Pak gewoon een heleboel eten en begin met creëren. Dan weten wij zeker: jouw dag kan niet meer stuk.

Verjaardag

Leuk weetje: Rudi Sodamin werkt al meer dan 35 jaar als chef. Hij is een eeneiige drieling en geboren en getogen in Oostenrijk op 6 april. Die datum is vanaf nu niet alleen meer zijn verjaardag, maar ook een prachtig eerbetoon aan zijn food faces.