In 2022 viert Holland America Line dat het al 75 jaar in Alaska vaart, langer dan welke andere cruiserederij dan ook. De verkoop van de jubileumcruises en Land + Sea Journeys is inmiddels start. De Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots biedt van april tot oktober 20222 cruises naar Alaska aan boord van Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam. Cruisereizigers die nog meer van ‘The Great Land’ willen zien kunnen kiezen voor 16 verschillende Land + Sea Journeys, die 3-, 4- of 7-daagse cruises combineren met een bezoek aan het Denali National Park. Het is zelfs mogelijk om de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory te ontdekken. Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die dit als landprogramma aanbiedt.

“Het is eigenlijk ongelooflijk dat Holland America Line gasten langer naar Alaska brengt dan het een staat is geweest, en omdat 2022 ons 75e jaar is, willen we gasten voldoende tijd gunnen om vooruit te plannen”, aldus Gus Antorcha, Holland America Line’s president. “Alaska is een bestemming waar, als je er nog nooit bent geweest, het op je bucketlist staat; en als je er wel bent geweest, wil je graag terug. Er is een reden waarom we verschillende prijzen hebben gewonnen, waardoor we de nummer één in Alaska zijn, en het is omdat ‘We Are Alaska’. Vier ons 75-jarig jubileum met ons. ”

Nieuw en opmerkelijk voor cruises in 2022

 • Speciale vieringen aan boord om het 75-jarig jubileum te herdenken.
 • Elke cruise in Alaska omvat een bezoek aan een of meer van de iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, College Fjord, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm; De rederij heeft meer vergunningen voor Glacier Bay dan enige andere grote cruisemaatschappij.
 • 7-daagse routes “Glacier Discovery Northbound” en “Glacier Discovery Southbound” tussen Whittier, Alaska en Vancouver, Canada, aan boord van Nieuw Amsterdam en Noordam. De havens die worden aangedaan zijn onder andere Ketchikan, Juneau en Skagway, Alaska.
 • 7-daagse “Alaska Inside Passage” cruises van en naar Vancouver met de Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam. Bestemmingen zijn onder andere Ketchikan, Juneau en Skagway.
 • 7-daagse “Alaskan Explorer” cruises van en naar Seattle aan boord van Eurodam en Oosterdam, met onder meer een bezoek aan Victoria, British Columbia en Ketchikan, Juneau en Sitka, Alaska.
 • Alle schepen die in Alaska varen hebben een uitgebreid programma aan boord: gasten kunnen vragen stellen aan een natuuronderzoeker uit Alaska, bij cruises met Glacier Bay is een National Park Ranger en iemand die Huna als moedertaal heeft aan boord en speciale presentaties over lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de beroemde Iditarod-race.

Hoogtepunten voor 2022 Denali Land + Sea Journeys

 • Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam bieden Land + Sea Journeys aan van 9 tot 18 dagen.
 • Alle Denali Land + Sea Journeys zijn inclusief een 7-daagse Glacier Discovery-cruise met Glacier Bay en de Inside Passage, evenals Hubbard Glacier of College Fjord en maximaal drie nachten in het McKinley Chalet Resort bij de ingang van Denali National Park.
 • Exclusief voor Holland America Line, omvatten alle Denali-routes van 2 nachten en 3 nachten de langere toendrawildernis-tour naar het Denali National Park, die de beste mogelijkheden biedt voor het bekijken van dieren in het wild en de bergen.
 • Holland America Line is eigenaar van touringcars, treinwagons en hotels, dus dienstregelingen hebben de voorkeur.
 • Elke Land + Sea Journey bevat een rit met de luxe McKinley Explorer, inclusief geselecteerde routes die Direct-to-Denali-service bieden, die gasten op dezelfde dag van hun schip naar hun Denali-hotelkamer brengen.

Hoogtepunten voor 2022 Yukon + Denali Land + Sea Journeys

 • Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die een Alaska-cruise aanbiedt in combinatie met een reis over land naar zowel Denali als de Yukon. Deze Yukon-routes omvatten alle hoogtepunten van de Denali Land + Sea Journeys en meer.
 • Elke Yukon + Denali Land + Sea Journey is inclusief een drie- of vierdaagse Inside Passage-cruise op Koningsdam of Zuiderdam, of een zevendaagse Glacier Discovery-cruise op Nieuw Amsterdam of Noordam.
 • Elke Yukon + Denali Land + Sea Journey omvat de diensten van een professionele host.
 • Elke Yukon Journey is inclusief een rit met de McKinley Explorer en geselecteerde routes de White Pass & Yukon Route-spoorweg vanuit Skagway.
 • Gasten op elke Yukon Journey zullen ook genieten van twee nachten in Dawson City, voor meer tijd om de Gold Rush-geschiedenis opnieuw te beleven.
 • Een tocht op de Klondike Spirit radarboot voert gasten langs de Yukon-rivier langs hoge dennenbomen, historische steden en wilde dieren; alle Yukon + Denali-routes bevatten ook de Tundra Wilderness Tour.

McKinley Chalet Resort en Denali Square

Elke Land + Sea Journey is inclusief een verblijf in het McKinley Chalet Resort bij de ingang van het Denali National Park, een bestemming in het binnenland van Alaska. Het grote hotel van Holland America Line ligt aan de Nenana River. Het resort beschikt over diverse eetgelegenheden en kamers, waaronder een gedeelte met 99 Denali Suites met balkons en grotere woonruimtes.

Denali Square, centraal gelegen tussen het McKinley Chalet Resort en de verblijven aan de rivierkant, is een ontmoetingsplaats met restaurants, een amfitheater, vuurkorven, zitplaatsen buiten, winkels met lokale goederen en een plek waar inheemse en lokale kunstenaars uit Alaska hun werken tonen en bespreken.

Wil jij in 2022 met Holland America Line naar Alaska? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelStipTUIZeetours