Op 18 april 2023 viert Holland America Line haar 150e verjaardag. Om deze mijlpaal te herdenken plant de cruisemaatschappij speciale evenementen en activiteiten, waaronder twee jubileum Trans-Atlantische overtochten. Voor de eerste herdenkingscruise op 15 oktober 2022 is nog beperkte beschikbaarheid. De verkoop van de tweede bijzondere reis op 4 april 2023 is vandaag gestart. Deze reizen staan volledig in het teken van het 150-jarig jubileum, met speciale menu’s, activiteiten, entertainment, speciale gastsprekers en meer.

“Een mijlpaal als een 150-jarig jubileum komt voor de meeste bedrijven niet vaak voor. Onze festiviteiten zullen onze anderhalve eeuw aan verbazingwekkende geschiedenis tot leven brengen”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Holland America Line heeft door de jaren heen het leven van miljoenen mensen geraakt — door ze een nieuw leven in Amerika te geven of door een once-in-a-lifetime vakantie te bieden. We hebben een aantal heel speciale evenementen gepland voor de komende maanden om ons erfgoed te eren.”

Feestelijkheden 150e verjaardag

15 oktober 2022 herdenkingscruise (15 nachten): Rotterdam VII vertrekt uit Rotterdam precies 150 jaar na de datum van het vertrek van de eerste reis van Rotterdam I, die plaatsvond voordat het bedrijf werd opgericht. De reis zal de eerste overtocht van Holland America Line nabootsen, met vertrek uit Rotterdam en bezoeken aan Plymouth (Engeland) en Le Havre (Frankrijk), alvorens de Atlantische Oceaan over te steken naar New York City voor een zeldzame overnachting. Het schip vaart vervolgens verder naar Fort Lauderdale, Florida.

4 april 2023 herdenkingscruise (16 nachten): Na vertrek uit Fort Lauderdale gaat Rotterdam VII naar New York City voor een overnachting. Het zal vervolgens acht dagen op zee doorbrengen en de Atlantische Oceaan oversteken. Daarna worden Plymouth en Dover (Engeland,) aangedaan voordat het op 18 april – het 150-jarig jubileum van Holland America Line – in Rotterdam aankomt voor een overnachting vol festiviteiten.

Tijdens de overtochten worden passagiers getrakteerd op een scala aan events, waaronder historische herdenkingsmenu’s en cocktails die je de geschiedenis van de rederij laten proeven, livemuziek met speciale optredens van gastartiesten, presentaties die de geschiedenis en wortels van Holland America Line herbeleven, en een evenement in Olympische stijl met klassieke cruise sportactiviteiten en -spellen.

Jubileumevenement New York City: Holland America Line begint haar 150-jarig jubileumjaar met een speciale ceremonie aan boord van Rotterdam wanneer het schip op 26 oktober 2022 in New York City overnacht, inclusief een gedenkwaardig optreden ter gelegenheid van de historische avond.

‘Rotterdam Welcome’: Wanneer Rotterdam op 18 april 2023 in Rotterdam in Nederland aankomt, wordt het schip op zijn 150e verjaardag groots onthaald in de stad waar het bedrijf werd opgericht. Tijdens het bezoek met overnachting zullen gasten en gemeente Rotterdam deze historische mijlpaal vieren tijdens een avondevenement aan boord.

Extra cruises met speciale jubileumthema: Het jubileumjaar bestaat uit speciale cruises die de geschiedenis van Holland America Line van verkenning door unieke bezochte havens helpen herbeleven. De cruisedata zullen in de komende maanden worden aangekondigd. De cruises zullen elk een eigen speciale programmering hebben.

Speciale memorabilia: Speciaal ontworpen memorabilia voor het 150-jarig jubileum. Deze zijn in beperkte oplage verkrijgbaar in de winkels aan boord.

Meer details over de feestelijkheden zullen in de nabije toekomst worden onthuld.

Interesse in deze unieke cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI