Holland America Line heeft de details bekend gemaakt van haar Alaska-seizoen in 2024. De cruisemaatschappij introduceert een nieuwe 29-daagse poolcirkelroute met 12 Alaska-havens, meer 15-daagse reizen en 117 éénweekse reizen.

“Holland America Line is trots op onze rijke geschiedenis van het leveren van de beste service op zee naar Alaska, en we zijn verheugd om details van ons seizoen 2024 te onthullen, waaronder een nieuwe poolcirkelroute van een maand die de meest meeslepende is die we ooit hebben aangeboden in deze regio”, zegt Beth Bodensteiner, chief commercial officer van Holland America Line. “Met zes schepen die Alaska aandoen en de enige cruisemaatschappij met eigen landactiviteiten in Denali en de Yukon, doet niemand Alaska beter dan Holland America Line.”

Van april tot en met september 2024 kunnen gasten aan boord gaan van de cruises van Holland America Line naar Alaska aan boord van Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Westerdam en Zaandam. De cruises van de rederij voor 2024 kunnen nu geboekt worden. De cruisetours voor 2024, die een cruise in Alaska combineren met een expeditie over land naar Denali en de Yukon, zullen naar verwachting in februari beschikbaar zijn.

Bekijk hier alle Alaska cruises van 2023 >>

Hoogtepunten voor Alaska Cruises 2024

Een nieuwe 29-daagse “Alaska Arctic Circle Solstice” cruise aan boord van de Westerdam vertrekt op 9 juni. De cruise vaart heen en terug van Seattle naar de Beringzee en is een unieke reisroute voor Holland America Line. Havens in Alaska zijn Anchorage, Dutch Harbor, Haines (Skagway), Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Nome, Seward, Sitka, Valdez en Wrangell, samen met Prince Rupert, in Canada. Scenic cruising omvat Glacier Bay, Inside Passage, Tracy Arm, College Fjord, Little Diomede Island, Prince William Sound en Hubbard Glacier.

De 15-daagse “Great Alaskan Explorer”-reisroute biedt een diepgaand avontuur met acht Alaska-havens. Vertrek is vanuit Vancouver.
Nieuw Amsterdam (5 mei): Anchorage, Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Skagway, Valdez en Wrangell, met Endicott Arm/Dawes Glacier.
Noordam (15 september), Anchorage, Homer, Ketchikan, Kodiak, Prince Rupert, Skagway, Sitka en Valdez, met Glacier Bay.

Vanuit Vancouver of Seattle

Achtdaagse “Northbound Glacier Discovery” en “Southbound Glacier Discovery” routes varen tussen Whittier (Anchorage) en Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam en Noordam. Havens zijn Ketchikan, Juneau en Skagway.

Achtdaagse “Alaska Inside Passage” cruises varen heen en terug vanuit Vancouver op Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zaandam. Havens zijn Ketchikan, Juneau en Skagway.

Achtdaagse “Alaskan Explorer“-cruises varen heen en terug vanuit Seattle aan boord van Eurodam en Westerdam, en omvatten onder meer Victoria, British Columbia (avondverblijf); en Ketchikan, Juneau en Sitka. De Eurodam bezoekt ook Alaska’s Icy Strait Point en Glacier Bay; Westerdam verkent de Dawes-gletsjer.

Elke Alaska-cruise omvat een bezoek aan een of meer van de iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, College Fjord, Dawes Glacier, Hubbard Glacier en Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

Aan boord

Alle schepen die in Alaska cruisen, hebben een uitgebreid programma aan boord: gasten kunnen deelnemen aan lezingen van deskundigen uit Alaska, speciale EXC-presentaties verkennen lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de beroemde Iditarod-race, en cruises met Glacier Bay nemen die dag lokale National Park Rangers en lokale Huna Tlingit gidsen aan boord.

Holland America Line werkt samen met het Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI) om de inzet van de rederij voor duurzaam geproduceerde lokale zeevruchten en het gebruik van uitsluitend Alaska-zeevruchten op alle schepen die het Grote Land aan doen te onderstrepen. Op elke Alaska-cruise serveren de schepen meer dan 900 kilo Alaska-zalm, 450 kilo Alaska-kabeljauw, 350 kilo Alaska-heilbot,225 kilo Alaska-roodbaars en meer. In 2022 ontving Holland America Line de Responsible Fisheries Management (RFM)-certificering, waarmee het de eerste cruiserederij is die deze onderscheiding heeft behaald door alleen verse, gecertificeerde duurzame en traceerbare wilde vis uit Alaska te serveren.

De cruises van 2024 bekijk je bij:

CruiseOnline – Nieuw! ANWB Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Holland America Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.