Holland America Line heeft dinsdag tijdens een persmoment de senior stafofficieren van het nieuwe cruiseschip Rotterdam bekend gemaakt. Bij de overlevering van het schip in juli zal er een ervaring bemanning aan boord zijn. De cruisemaatschappij heeft stafkapitein Kevin Beirnaert, hoteldirecteur Wessel van Oorschot, hoofdingenieur Peter Massolt, stafchef-ingenieur Wim Akkerman en milieuofficier Michael Brown aangesteld om de teams van de Rotterdam te leiden.

Holland America Line maakte eerder bekend dat de kapitein Werner Timmers aan het roer van Rotterdam zal staan. Het 99.500 ton wegende schip is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera, Italië.

“Holland America Line heeft een solide basis van uitzonderlijke leiders die ervaren zijn in de opstart van nieuwe schepen, en deze teamleden brengen hun jarenlange ervaring, kennis en toewijding mee”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Nu we deze zomer de oplevering tegemoet gaan, krijgt dit team de taak om het schip klaar te maken om gasten te verwelkomen en zorg te dragen voor het opzetten van een volledige en succesvolle bemanning. We weten dat zij deze taak aankunnen en we wensen hen veel succes.”

Maak kennis met stafkapitein Kevin Beirnaert

Kevin Beirnaert kwam in 2006 bij Holland America Line en werkte op Rotterdam, Eurodam, Nieuw Amsterdam, Koningsdam en Nieuw Statendam, waar hij onlangs de functie van kapitein heeft waargenomen.

Beirnaert, afkomstig uit Gent in België, studeerde aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen, België, waar hij afstudeerde als master in de nautische wetenschappen. Als cadet en junior officier begon hij zijn carrière bij vrachtvervoerder Ecuadorian Line en op baggerschepen in Dubai, U.A.E., op het Palm Jumeirah Project voordat hij bij Holland America Line kwam. Hij woont in Las Vegas, Nevada.

Leuk weetje: als hij niet zou varen op zee, zou hij politieagent in België zijn.

Maak kennis met hoteldirecteur Wessel van Oorschot

Sinds Wessel van Oorschot in 2005 bij Holland America Line kwam werken, heeft hij zich opgewerkt van assistent maître d’hôtel tot hoteldirecteur op de afdeling Food & Beverages. Van Oorschot studeerde hotelbeheer en -management aan Hotelschool Ter Duinen in België en aan het Baronie College in Nederland en begon zijn loopbaan bij Holland America Line als stagiair. Rotterdam is het vierde nieuwe schip welke hij met de rederij heeft gelanceerd, na eerder Nieuw Statendam, Koningsdam en Nieuw Amsterdam.

Als hij niet aan boord is, woont van Oorschot in de Filippijnen met zijn vrouw, die arts aan boord is bij Holland America Line.

Leuk weetje: zijn verzoeknummer op Billboard Onboard zou “Piano Man” van Billy Joel zijn.

Maak kennis met hoofdingenieur Peter Massolt

Peter Massolt, geboren in Drachten in de provincie Friesland, is reeds 19 jaar werkzaam voor Holland America Line en dit van 1980 – 87 en opnieuw sinds 2008. Tijdens zijn tijd bij de rederij heeft hij gewerkt op ss en ms Rotterdam, Ryndam, Prinsendam, Statendam, Veendam, Volendam, Noordam, Nieuw Amsterdam en Nieuw Statendam.

Massolt heeft een bachelordiploma in scheepsbouwkunde van het Maritiem Instituut Willem Barentsz. In zijn vrije tijd geniet hij van het herstellen van Land Rovers, kamperen en kunstvliegen. Hij spreekt Nederlands, Engels, Duits en Fries.

Leuk weetje: als hij van rol zou moeten wisselen met iemand aan boord, zou hij Cruise & Travel Manager willen zijn, omdat hij graag leert over verschillende culturen en omdat hij van de ‘port talks’ geniet.

Maak kennis met stafchef ingenieur Wim Akkerman

Wim Akkerman begon zijn loopbaan in 1994 bij Holland America Line na een praktische stage op vrachtkoelschepen. Akkerman groeide op in het kleine dorpje Nederhorst den Berg in Nederland, ging naar het Zeevaart maritiem college en werd maritiem officier, maar hij koos uiteindelijk voor een technisch parcours.

Leuk weetje: zijn favoriete Holland America Line specialiteitenrestaurant is Canaletto.

Maak kennis met milieuofficier Michael Brown

Michael Brown, geboren in Panama, waar hij nog steeds woont, kwam in 2016 bij Holland America Line. Daarvoor was hij scheepswerktuigkundige in de cruise-industrie.

Brown studeerde af aan de Universidad Marítima Internacional de Panamá met een bachelordiploma in nautische scheepsbouw. Als hij niet aan het werk is, geniet hij van het gezelschap van zijn vrienden en kijkt hij graag films.

Leuk weetje: zijn ideale excursies aan wal omvatten natuur, wandelen en kajakken.

Over Rotterdam

De derde in de Pinnacle Class-serie, Rotterdam, zal 2.668 gasten vervoeren en beschikt over voorzieningen en innovaties die zijn geïntroduceerd op de zusterschepen, waaronder het 270-graden LED scherm World Stage, Rudi’s Sel de Mer en Grand Dutch Café. Rotterdam is het zevende schip dat deze naam draagt voor Holland America Line en het 17e schip dat door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri voor het merk is gebouwd. Na de Première Voyage van Rotterdam die op 1 augustus 2021 vertrekt, brengt het schip zijn eerste zomerseizoen in Noord-Europa door.

Wil jij straks met de nieuwe Rotterdam cruisen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisetravelCruisewinkelStipTUIZeetours