Fijnproevers die tips, trucs en technieken willen leren van enkele van ‘s werelds meest gevierde chef-koks, kunnen weer mee op een Holland America Line “Culinary Cruise” (culinaire cruise) met een gastkok van de Culinary Council.

Voorzitter Rudi Sodamin is de creatieve culinaire kunstenaar en meesterkok voor Holland America Line. Sodamin, internationaal erkend als voedselautoriteit en één van de meest innovatieve chef-koks in de cruise-industrie, is lid van de Academy Culinaire de France, Maîtres Cuisiners de France en erelid Club des Chefs des Chefs. Sodamin heeft verschillende kookboeken gepubliceerd, waaronder de bestverkochte ‘A Taste of Excellence’, ‘A Taste of Elegance’ en ‘A Taste of Celebration’.

Beroemde chef-koks delen hun expertise

Elke “Culinaire Cruise” biedt live kookdemonstraties onder leiding van de chef-koks. Gasten kunnen recepten van de presentaties mee naar huis nemen, meer te weten komen over de chef-koks tijdens een koffiepraatje en dineren tijdens een intiem diner (op reservering) bij Pinnacle Grill, Rudi’s Sel de Mer of Nami Sushi, afhankelijk van de chef. De kenmerkende gerechten van de chef-kok van de Culinary Council zullen tijdens de cruises ook worden benadrukt op verschillende restaurantmenu’s.

“Onze Culinary Cruises zijn populair gebleken bij onze gasten die het op prijs stellen deze geweldige chef-koks te ontmoeten, en we zijn verheugd om onze Culinary Council-leden in 2023 weer aan boord te hebben”, aldus Michael Stendebach, vice-president van food, beverage and guest services bij Holland America Line.

De Culinary Council van Holland America Line bestaat uit een verzameling elite chefs die een wereldwijde invloed hebben op de eetervaring in de hele vloot. Naast hun aanbevolen recepten in de verschillende locaties aan boord, heeft een avond in de Dining Room op elke cruise een speciaal menu met een verzameling gerechten van de Culinary Council-leden.

De culinaire cruises van 2023 zijn:

Ethan Stowel

Koningsdam, 35 dagen Hawaï, Tahiti en Marquesas, 18 februari – 25 maart 2023, retour vanuit San Diego, Californië.
Stowell verwerkt de smaken van de Pacific Northwest op schepen die in die regio varen, met verse, duurzaam geproduceerde zeevruchten uit Alaska. Zijn tarief is ook te zien bij New York Pizza en Lido Market in de hele vloot. Stowell is oprichter en CEO van ESR met een indrukwekkende lijst van hooggewaardeerde restaurants. Hij werd door het tijdschrift Food & Wine uitgeroepen tot een van de beste nieuwe chef-koks in Amerika en een van de beste nieuwe chef-kok All-Stars. Vanaf €6144.

David Burke

Eurodam, 20 dagen Panamakanaal, 9-29 april 2023, van Fort Lauderdale, Florida, naar Seattle, Washington.
Burke verbetert het menu bij Pinnacle Grill door eigentijdse smaken en kenmerkende recepten toe te voegen. Onlangs opende hij vijf nieuwe restaurants, waaronder Orchard Park van David Burke. Tijdens de pandemie kookte en bezorgde Burke’s #FeedtheHeroes-programma 100.000 maaltijden aan eerstelijnswerkers en liefdadigheidsinstellingen. Hij is te zien geweest in “Iron Chef America” en “Top Chef Masters.” Vanaf €3749.

Jaques Torres

Zaandam, 11-daagse Atlantische kust, 18-29 april 2023, van Fort Lauderdale naar Montreal, Quebec, Canada.
Naast de kookdemonstratie, het exclusieve diner en het koffiepraatje, zal Torres de beroemde Chocolate Surprise-parade van Holland America Line organiseren na het diner op een avond van de cruise voor alle gasten.
Torres, een in Frankrijk opgeleide meesterkok en ambachtelijke chocolatier, begeleidt chocoladedesserts en de Chocolate Surprise Dessert Parade aan boord. Nadat hij was opgeklommen tot chef-patissier in het legendarische Le Cirque in New York, opende hij een chocoladefabriek en winkels in heel New York. De winnaar van de James Beard Award is co-host en hoofdjurylid van de Netflix-culinaire show “Nailed It” met Nicole Byer. Vanaf €1254.

Andy Matsuda

Andy Matsuda

Nieuw Amsterdam, 14-daagse Great Alaskan Explorer, 7-21 mei 2023, retour vanuit Vancouver, British Columbia, Canada.
De in Japan geboren Matsuda leidt het sushi-aanbod bij Nami Sushi, Tamarind en Lido Market. Bij Matsuda’s Sushi Chef Institute in Los Angeles, Californië, geeft hij aspirant-koks en professionals les in sushi en de Japanse keuken. Matsuda loopt voorop op het gebied van sushi-trends en -technieken. Vanaf €2039.

Rudi Sodamin

Nieuw Statendam, 14-daagse noordelijke eilanden, 18 juni – 2 juli 2023, retour vanuit Kopenhagen, Denemarken.
De in Oostenrijk geboren Sodamin houdt toezicht op alle aspecten van de bekroonde diners aan boord van Holland America Line. Rudi’s Sel de Mer is zijn gelijknamige Franse visbrasserie aan boord. Zijn nieuwste culinair meesterwerk is een kunsttafelboek genaamd “Food Faces” met meer dan 150 afbeeldingen van eetbare creaties. Vanaf €2149.

Alle evenementen zijn gratis, met uitzondering van het speciale diner. Elke chef-kok zal vier tot veertien dagen aan boord zijn op hun “Culinaire Cruise”.

Bekijk deze cruises bij:

CruiseOnline – Nieuw! ANWB Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Holland America Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.