Holland America Line heeft Werner Timmers, een kapitein die bijna 40 jaar voor de cruisemaatschappij heeft gevaren, aangesteld om het roer over te nemen van de Rotterdam wanneer het schip in juli 2021 vaarklaar wordt gemaakt. Kapitein Timmers kwam in 1984 bij Holland America Line in dienst en heeft gewerkt op alle scheepsklassen binnen het merk, meest recentelijk als kapitein van de Koningsdam.

Kapitein Timmers zal de komende maanden naar de Rotterdam afreizen voor proefvaarten en vervolgens op de scheepswerf van Fincantieri in Italië, waar het schip wordt gebouwd, toezien op de afwerking van het schip voor de oplevering.

“Als een van de langst dienende officieren in onze vloot met een enorme hoeveelheid ervaring, zijn we verheugd kapitein Timmers tot kapitein van Rotterdam te benoemen,” aldus Gus Antorcha, directeur van Holland America Line. “Zijn jarenlange zeemanschap en gastvrijheid voor zowel gasten als bemanning zal een cultuur aan boord blijven creëren die uitmuntende service en een passie voor reizen bevordert.”

Sinds hij in 1984 als stagiair bij Holland America Line in dienst kwam, heeft kapitein Timmers zich opgewerkt tot kapitein, wat hij in 1996 werd. Sindsdien is hij kapitein geweest op de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Ryndam, Zaandam en Zuiderdam.

“Ik voel me vereerd om benoemd te worden tot de eerste kapitein van de Rotterdam, en ik kijk ernaar uit om aan boord te komen voor de proefvaarten en om het schip samen te zien komen tijdens de laatste fasen van de bouw,” aldus kapitein Timmers. “Mijn lange carrière bij Holland America Line is gevuld met zoveel prachtige mijlpalen, en deze benoeming is een hoogtepunt.”

De in Nederland geboren kapitein Timmers groeide op in Roosendaal. Hij koos voor een loopbaan op zee in zijn laatste jaar van de middelbare school nadat hij tijdens een carrièredag een zeevaarder over zijn avonturen had horen vertellen. Hij ging naar de Nautische Academie in Vlissingen en na het behalen van een diploma in de nautische wetenschappen, behaalde hij een tweede diploma in scheepswerktuigkunde en kwam als vierde officier in dienst bij Holland America Line.

Als hij niet aan boord van een schip is, woont kapitein Timmers met zijn vrouw Sherron en hun twee kinderen in Mount Dora, Florida.

Nieuwbouw Rotterdam

Als derde schip in de Pinnacle Class serie zal de Rotterdam 2.668 gasten aan boord kunnen nemen. Het schip beschikt over zeer effectieve voorzieningen en innovaties die zijn geïntroduceerd op haar zusterschepen, waaronder het 270 graden surround screen World Stage, Rudi’s Sel de Mer en het populaire Grand Dutch Café. Rotterdam biedt live muziek met een exclusieve collectie van wereldklasse optredens elke avond – van Lincoln Center Stage en B.B. King’s Blues Club tot Rolling Stone Rock Room en Billboard Onboard.

Aan boord van de Rotterdam zullen de kenmerken van Holland America Line te zien zijn die zorgen voor een van de hoogste terugkerende gastenaantallen in de cruisewereld: een voortreffelijke keuken, geleid door acht van ’s werelds meest vooraanstaande chef-koks; gracieuze, bekroonde service; en prachtig ingerichte staterooms en suites, inclusief familie- en éénpersoonsaccommodaties.

Rotterdam is het zevende schip dat deze naam draagt voor Holland America Line en het 17e schip dat voor het merk wordt gebouwd door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri, die onlangs ook de Nieuw Statendam bouwde.

Nieuwsgierig naar cruisen met de Rotterdam?

Momenteel geldt een aantrekkelijke Sea You Soon aanbieding. Bekijk de cruises bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelStipTUIZeetours