Holland America Line’s Zaandam is donderdag in Port Everglades in Fort Lauderdale (Florida) teruggekeerd in de vaart. Dat betekent dat de vloot van de cruisemaatschappij bijna weer volledig operationeel is. De eerste passagiers scheepten in voor een 9-daagse cruise langs de Atlantische kust naar Montreal in Canada. Tot oktober 2022 zal het schip 9-daagse routes varen naar Canada/New England vanuit Montreal en Boston. De herstart markeert tevens de terugkeer van het cruisen in deze regio na meer dan twee jaar vanwege de coronapandemie.

Speciaal voor de gelegenheid werd in de cruiseterminal een lint doorgeknipt waarna de inscheping van start ging. De symbolische ceremonie werd bijgewoond door de kapitein en hogere officieren van het schip. De bemanningsleden verwelkomden haar eerste gasten toen ze aan boord kwamen van het schip.

“Met de heringebruikname van Zaandam zijn we verheugd niet alleen bijna onze volledige vloot terug te hebben, maar ook dat we na twee jaar werd terug zijn in Canada en New England als prachtige cruisebestemming”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Zaandam heeft een aantal speciale cruises in het verschiet en we zijn blij haar weer in dienst te hebben met een geweldig team dat klaar staat om onze gasten een uitzonderlijke cruise-ervaring te bieden.”

Na de herpositioneringscruise langs de oostkust van Noord-Amerika, zal Zaandam de zomer en vroege herfst doorbrengen met cruises naar Canada en New England tussen Boston, Massachusetts en Montreal.

Op 9 juli vaart Zaandam de populaire 35-daagse Voyage of the Vikings reis vanuit Boston. De route wordt gevolgd van vroegere ontdekkingsreizigers met stops in Canada, Groenland, IJsland, Ierland, Noorwegen en Nederland. Na herfstcruises tussen Boston en Montreal, vertrekt Zaandam op 10 oktober voor de 71-daagse Grand Africa Voyage vanuit Fort Lauderdale. Deze bestaat uit 25 aanloophavens, vier overnachtingen en talloze safarimogelijkheden naar het hele Afrikaanse continent.

Na de Grand Africa Voyage brengt Zaandam de feestdagen door in het Caribisch gebied en biedt vervolgens een reeks Panamakanaal-tochten aan tussen San Diego, Californië en Fort Lauderdale, met in maart twee cruises naar Mexico vanuit San Diego. Het schip keert volgend voorjaar terug naar Canada/New England.

Sinds Holland America Line in juli 2021 het cruisen hervatte zijn Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Noordam, Oosterdam, Rotterdam en Zuiderdam weer in gebruik genomen met cruises in Alaska, het Caribisch gebied, Europa, Mexico, de kust van Californië en de Stille Zuidzee. Volendam staat momenteel onder charter van de Nederlandse regering voor opvang van Oekraïense vluchtelingen in Rotterdam.

Holland America Line voltooit de herstart van de vloot op 12 juni met Westerdam in Seattle, Washington.

Wil jij weer cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI