Ultraluxe rederij Silversea Cruises herstart met de gloednieuwe Silver Moon vanaf 18 juni 2021 vanuit Griekenland. Uiteraard hoort daarbij een protocol voor veilig en gezond cruisen. Zo zullen alle bemanningsleden en reizigers gevaccineerd moeten zijn.

Silver Moon, het nieuwe vlaggenschip van de cruisemaatschappij, vertrekt vanaf 18 juni. Zij verwelkomt gasten met een 10-daagse reis naar de oostelijke Middellandse Zee vanuit Griekenland. Inclusief havens zoals Santorini, Paros, Mykonos en Kreta, evenals Haifa (Israël) en Cyprus. De cruises zijn boekbaar vanaf 15 april 2021.

Silver Moon

De Silver Moon werd eind oktober 2020 aan de rederij overhandigd, waarna het schip nog niet in de vaart is gekomen. Met een brutotonnage van 40.700 en een capaciteit van 596 passagiers heeft het de intimiteit van een klein schip en omvat ze alleen maar ruime suites, een typisch kenmerk van de Silversea beleving. Het schip heeft een ‘Green Star 3 Design’, wat betekent dat het is ontworpen om lucht- en watervervuiling te voorkomen.

Waarborgen gezondheid

President en CEO van Silversea Cruises, Roberto Martinoli: “Vaccinaties zullen een cruciale rol spelen bij het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van onze gasten, bemanning en de gemeenschappen die we bezoeken, waaraan we boven alles prioriteit geven. Gesteund door de Royal Caribbean Group hebben we een reeks maatregelen geïntroduceerd – waaronder ons ‘Cruise with Confidence’-programma en onze COVID-19-beschermingen – om onze gasten in staat te stellen te reizen in ongeëvenaard comfort en met een onwankelbaar vertrouwen.”

Vaccinaties zullen deel uitmaken van een uitgebreide set van wetenschappelijk onderbouwde protocollen. Deze zijn goedgekeurd door het Healthy Sail Panel van de Royal Caribbean Group en zullen helpen de gezondheid en veiligheid te waarborgen.

Het protocol omvat verbeterde hygiëneprocedures, die de hoogste normen van reinheid tijdens reizen bieden; verhoogde luchtfiltratie om de toevoer van verse en gefilterde buitenlucht te garanderen; hoogwaardige medische zorg aan boord met de modernste medische apparatuur; en verbeterde medische teams op elk schip. Meer informatie lees je hier.

Je boekt Silversea bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel