Seabourn heeft goedkeuring ontvangen van de Griekse overheid om Seabourn cruises te starten vanuit Athene in Griekenland. De rederij herstart hoogstwaarschijnlijk vanaf 3 juli 2021 uit Piraeus met de Seabourn Ovation. Boekingen zijn open vanaf 12 april 2021.

De Seabourn Ovation zal 7-daagse cruises gaan maken naar de Griekse eilanden. Ook kunnen twee 7-daagse cruises combineren zodat je nog meer havens kunt ontdekken. De rederij gaat op de eerste route onder andere Agios Nikolaos (Rhodos,) Mykonos,  Navplion en Limassol, Cyprus. Op de tweede route genieten gasten van Patmos (Rhodos), Thira (Santorini), Spetsai en Paphos op Cyprus. Elke route omvat 1 zeedag zodat gasten ook aan boord van het een en ander kunnen genieten.

“De hele Seabourn-familie is echt verheugd om onze bekroonde reiservaring aan boord van Seabourn Ovation te kunnen bieden”, aldus Josh Leibowitz, president van Seabourn. “We zijn de Griekse bevolking dankbaar dat ze Seabourn deze zomer weer in de Middellandse Zee hebben verwelkomd.”

“Seabourn bezoekt Griekenland al meer dan 30 jaar en we kijken ernaar uit om hun schepen deze zomer weer te verwelkomen op onze unieke bestemmingen”, aldus minister Harry Theoharis, Ministerie van Toerisme – Helleense Republiek. “Toerisme is een essentieel onderdeel van onze economie. Daarom wordt in onze plannen prioriteit gegeven aan gezondheid en veiligheid om het vertrouwen van de reizigers te herstellen. We zijn er zeker van dat al uw gasten weer de beste ervaringen in Griekenland zullen hebben en herinneringen zullen creëren die een leven lang meegaan. ”

Bij herstart vaccinatie verplicht

Net als vele andere rederijen, verplicht Seabourn haar gasten om zich te laten vaccineren. Maar wel tenminste 14 dagen voordat ze aan boord gaan. Andere maatregelen omvat Seabourn onder de noemer Travel Safe, waarin onder andere gezondheidsvragenlijsten, mondkapjes, afstand houden en technische maatregelen genomen zijn.

De Seabourn Ovation ligt momenteel samen met de Seabourn Encore nabij Limassol, Cyprus.