De maiden voyage van de gloednieuwe Norwegian Prima van Norwegian Cruise Line is vrijdagavond beëindigd in Amsterdam. Het eerste schip van de Amerikaanse rederij in de Prima-klasse werd door de Port of Amsterdam bij haar eerste bezoek aan het einde van de middag onthaald met erewater. Norwegian Prima is nog tot zondag 4 september om 03:30 uur aan de kade bij Cruise Port Amsterdam te bewonderen. Dan vertrekt het voor een 11-daagse cruise naar de Oostzee. Op 20 september is het 295 meter lange schip weer terug in Amsterdam.

Eind september verlaat Norwegian Prima Europa en trekt ze naar de Verenigde Staten. Ze zal daar cruises maken naar het Caribisch gebied vanuit New York City, Galveston, Texas en Miami in oktober en november. Daarna gaat ze naar haar thuishaven Port Canaveral, Florida, en Galveston, Texas. Volgend jaar zomer keert Norwegian Prima terug naar Europa en Amsterdam.

Rian van Dongen (https://shipphotography.jimdofree.com) was bij de eerste aankomst van Norwegian Prima in Amsterdam en maakte onderstaande fotoreportage.

Wil jij cruisen met de nieuwe Norwegian Prima? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI