Miriam mocht vrijdag een aantal uur aan boord verblijven voor een uitgebreide reportage op de Rotterdam, het nieuwste cruiseschip van Holland America Line. We nemen je mee door alle ruimtes aan boord. In dit deel neem ik je mee naar de restaurants en eetgelegenheden van de Rotterdam. In een vorig deel las je over de lounges & bars, zwembaden en andere ontspanningsmogelijkheden zoals de Spa.

De Rotterdam heeft de keuze uit wederom 10 eetgelegenheden, die zijn verspreid over 4 dekken (2, 3, 9 en 10). De smaken, die in samenwerking met enkele topchefs worden aangeboden, zijn net zo divers en werelds als de bestemmingen die de rederij aandoet, van exotische smaken uit Azië tot Oud-Hollandse klassiekers.

Hoofdrestaurant

Het sfeervolle hoofdrestaurant, toepasselijk The Dining Room geheten, heeft een hele frisse uitstraling gekregen. In plaats van een rood/geel tapijt en rood witte kroonluchter/verlichting, is er gekozen voor Delfts Blauwe accenten. Je kunt er met een vaste zitting of een open zitting dineren.

Club Orange

Club Orange is het restaurant dat in eerste instantie voor suitegasten is gereserveerd. Het restaurant heeft een nieuwe entree en bovendien een buffetgedeelte.

Buffet restaurant

Market Place op het lidodek biedt diverse ‘stations’ aan waar je diverse gerechten kunt halen. Hier bevinden zich ook de koffie/thee automaten waar je gedurende de dag terecht kunt. Via een QR code kan je de barkaart bekijken.

Specialiteiten restaurants

Aan boord is een aantal specialiteitenrestaurants waarvoor je bijbetaalt: dit zijn Rudi’s Sel de Mer, Pinnacle Grill, Tamarind en Canaletto. De menukaarten van deze restaurants zijn onder andere ook met QR codes digitaal op te vragen. Ook zijn er uiteraard nog papieren menukaarten.

Rudi’s Sel de mer biedt Frans georiënteerde (zeefruit)gerechten aan van de hand van Rudi Sodamin, de chefkok van de rederij die de Culinary Food Council leidt. De inrichting van dit kleinere restaurant is wederom smaakvol met veel rood ingericht en de toffe borden met Food Faces.

De Pinnacle Grill is het grill/steakhouse restaurant op dek nabij het atrium.

Het Tamarind complex bestaat uit de nami sushi bar en Tamarind restaurant. Opvallend zijn de vazen in de hal bij de liften, prachtig op hun plek. Ook de vazen en indrukwekkende Aziatische kunst maakt dit tot een zeer sfeervolle ruimte.

Canaletto is gelegen in een hoek van het buffetrestaurant Market Place. Tijdens ontbijt en lunch zijn de tafels te gebruiken, maar deze zijn tijdens het diner uitsluitend voor Canaletto gasten gereserveerd. De inrichting doet wederom Venetiaans aan.

Snacks

Heb je zin in een lekkere snack, zonder dat je uit eten gaat? Dan kan je terecht bij een aantal plekken bij het Lido zwembad. Bij Dive Inn bestel je de lekkerste hamburgers terwijl bij New York Deli je een pizza, salade of yoghurt bestelt. Deze twee laatsten zitten op een handige plek als je lekker aan het genieten bent van het zwembad, of van de film op het grote scherm bij de Lido Pool.

Denk ook eens aan koffiebar Exlorations Central Café in de Crow’s Nest waar je snacks gratis kunt halen. De selectie is wel verminderd, maar voor de lekkere trek boven in Crow’s Nest het dichtste bij.

Het Grand Dutch Café biedt typische Nederlandse lekkernijen zoals een broodje kroket, appel pannenkoek, quiche en friet met mayo (allen gratis!). Je betaalt alleen voor de likeurtjes, bier en specialiteitenkoffie een toeslag.

Lees ook:

Wil jij ook met de Rotterdam varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store