Donderdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona de overdracht plaatsgevonden van het nieuwste zeecruiseschip van Viking. De Viking Venus is het zevende nieuwbouwschip dat sinds 2015 aan de van oorsprong riviercruiserederij is opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer. De Viking Sea, Viking Sky, Viking Sun, Viking Orion en Viking Jupiter werden allen gebouwd in Ancona. Alleen zusterschip Viking Star, de eerste uit de serie, werd gefabriceerd in Marghera.

De Viking Venus heeft een brutotonnage van 47.800. Het biedt ruimte aan 930 passagiers in 465 hutten, elk met een eigen balkon. Zoals elk schip van Viking heeft het een modern design dat is geïnspireerd op haar Scandinavische roots. Andere hoogtepunten zijn de twee zwembaden waarvan een infinity pool aan het achtersteven, veel ruimte om buiten te dineren en een spa ontworpen volgens Scandinavische traditie, met een sauna en een sneeuwgrot.

De Viking Venus is gebouwd volgens de laatste navigatieregels en voorzien van de modernste veiligheidssystemen, waaronder de “safe return to port”. Het schip is ook voorzien van energiezuinige motoren, geoptimaliseerde hydrodynamica en romp waardoor het verbruik wordt verminderd, evenals systemen die de vervuiling door uitlaatgassen minimaliseren. Het voldoet daarnaast aan de strengste milieuvoorschriften.