Rederij Royal Caribbean en scheepswerf Meyer Turku hebben de eerste mijlpaal bereikt in de bouw van het 2e schip van de Icon klasse. Het snijden van het staal vond onlangs plaats in het Finse Turku. Het schip, dat vervolgens ook het grootste cruiseschip ter wereld zal zijn, wordt in 2025 verwacht.

De teams van Royal Caribbean en Meyer Turku die zich bezighouden met de bouw van het tweede Icon klasse-schip waren dinsdag 14 februari aanwezig bij de traditionele ceremonie. De belangrijkste mijlpaal vertegenwoordigt de officiële start van de bouw. Daarna begint het construeren van de stalen blokken, die vervolgens aan elkaar worden gezet.

De eerste beelden van de zusterschip Icon of the Seas haalden de krantenkoppen toen deze in oktober 2022 werden onthuld. Daarna resulteerde dit in de grootste boekingsdag van Royal Caribbean International in haar 53-jarige geschiedenis.

Meer details over het schip, inclusief de naam, zullen op een later tijdstip worden onthuld. Het eerste Icon klasse schip, de Icon of de Seas zal vanaf januari 2024 gaan varen.

Icon klasse

Het eerste Icon klasse schip, de Icon of de Seas zal vanaf januari 2024 gaan varen. Het wordt de eerste van drie nieuwe schepen van de cruisemaatschappij die worden aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas). LNG en de extra milieuvriendelijke toepassingen van het schip, zoals walstroomaansluiting, zullen de energie-efficiëntie verhogen en de ecologische voetafdruk verkleinen.

De Icon of the Seas biedt tal van nieuwigheden en favorieten die we al kennen van de rederij. Er zijn adrenaline-pompende sensaties, waaronder het grootste waterpark op zee, meer plekken om te relaxen en tal van zwembaden – één voor elke dag van de week – meer dan ooit tevoren, plus een mix van meer dan 40 nieuwe en terugkerende eetgelegenheden, bar en uitgaansgelegenheden, en hypermodern entertainment.

Bekijk deze cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen


Onze favorieten uit de fanshop