Het eerste cruiseschip van The Ritz-Carlton Yacht Collection, Evrima, is afgelopen weekend officieel in de vaart gekomen. Na vertraging van 3 jaar verwelkomde het luxe jacht voor de eerste keer betalende passagiers in Barcelona. De 8-daagse cruise gaat van Spanje naar Frankrijk en doet daarbij Palma de Mallorca, Saint-Tropez, Alcudia en Antibes aan voordat het arriveert op haar eindbestemming Nice. Evrima is de eerste in een serie van 3 nieuwe jachten van The Ritz-Carlton Yacht Collection.

Na haar debuut zal Evrima nog enkele reizen in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden maken voordat de trans-Atlantische oversteek wordt gmaakt in november. Het gaat tijdens het winterseizoen diverse routes varen in de Caribbean, Bahamas en Zuid-Amerika vanuit verschillende thuishavens waaronder Sint-Maarten.

De Evrima is 190 meter lang en biedt plaats aan maximaal 298 passagiers. Aan boord zal dezelfde comfort en service worden geboden waar het merk Ritz-Carlton aan wal bekend om staat. Onder de 149 suites bevinden zich enkele unieke duplex-accommodaties, loftsuites met twee verdiepingen. Andere voorzieningen aan boord zijn o.a. een spa, watersporten vanaf de marina, infinity pool, fitness studio, kinderprogramma en diverse eetgelegenheden.