De bouw van het eerste cruiseschip van Royal Caribbean International dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), Icon of the Seas, is in volle gang op de scheepswerf van Meyer in het Finse Turku. Recent werd de eerste LNG-brandstoftank van het schip geïnstalleerd. De tank weegt 307.00 kilo en is 27 meter lang. Volgens de rederij zijn het de grootste LNG-brandstoftanks in de cruise-industrie.

Voor de Amerikaanse cruisemaatschappij wordt de Icon of the Seas een belangrijke mijlpaal in het streven van het bedrijf om emissievrij te worden. LNG moet zorgen voor vrijwel nul zwaveldioxiden en deeltjes en een aanzienlijke vermindering van stikstofoxiden. Het schip zal ook gebruikmaken van walstroom om emissies te verwijderen terwijl het in de haven is aangesloten, evenals geavanceerde systemen voor het terugwinnen van afvalwarmte die warmte hergebruiken voor gebruik als energie aan boord.

De Icon of the Seas is het eerste schip in een reeks van 3 nieuwe LNG-schepen in de Icon klasse van Royal Caribbean International. Het zal in de herfst van 2023 haar debuut gaan maken met naar verwachting veel nieuwe voorzieningen. 

Zie onderstaande video met beelden van de installatie van de LNG-brandstoftank op de Icon of the Seas:

Wil jij weer cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store