Ultraluxe expeditie rederij Ponant organiseerde bij haar proefvaart van Le Commandant Charcot een internationale reddingsoefening in een afgelegen poolgebied. Het eenmalige scenario ter plaatse werd live gecoördineerd tussen Rusland, Groenland, IJsland, Canada, de Verenigde Staten en Noorwegen, evenals de PONANT-teams aan boord en in het hoofdkantoor in Marseille.

De oefening vond plaats over een periode van 24 uur op het ijs, waarbij de 67 deelnemers onder meer een pooloverlevingskamp moesten opzetten. Amerikaanse en Canadese kustwachten en Noorse Arctische reddingsexperts waren ook aanwezig als waarnemers.

De doelstelling van de fictieve reddingsoefening was het optimaliseren van de coördinatie tussen de internationale reddingscentra in de regio en het uitvoeren van medisch onderzoek en gedragsstudies bij deelnemers om de impact van lange tijd op het ijs te begrijpen. De conclusies deelt de rederij met experts op het gebied van poolomgevingen en zullen de expeditiecruise-industrie en reddingscentra over de hele wereld helpen om niet alleen nieuwe veiligheidsstrategieën te bedenken, maar ook om hun kennis over de gevolgen van een dergelijke crisissituatie te vergroten.

Voor Ponant was de oefening ook een ideale gelegenheid om alle reddings- en veiligheidsuitrusting te testen, met name de Ice Cube, de groepsoverlevingskit, de drijvende poolschuilplaatsen en de overlevingspakken. Ze zijn door de rederij helemaal opnieuw ontwikkeld en ontworpen. Deze overtreffen momenteel de bestaande veiligheidscriteria die zijn vastgesteld door zowel de toeristenindustrie als het leger.

Ben je nieuwsgierig naar een expeditiecruise met Ponant? Kijk dan zeker bij:

Waterproof Cruises & Expeditions