Sinds begin november zijn de eerste expeditieschepen weer aan het varen naar Antarctica. Luxe rederijen Silversea, Crystal Cruises en Ponant zijn gestart met respectievelijk de Silver Explorer (10 november), Silver Cloud (14 november), de nieuwe Crystal Endeavor (18 november) en Le Commandant Charcot (1 november). Daarnaast starten ook expeditierederijen zoals Oceanwide Expeditions, Antarctica21 en anderen.

Silversea biedt haar gasten, net als rederij Antarctica21, vluchten aan zodat gasten niet de Drake Passage hoeven over te steken per schip, een roemruchte zeestraat waar de zee vaak onrustig is. De ultraluxe schepen van Silversea, de Silver Explorer en Silver Cloud varen routes tot en met maart 2022 naar o.a. de Falkland Eilanden, South Georgia en het Antarctisch Schiereiland.

Ponant heeft met de start van gloednieuwe Le Commandant Charcot een duurzame troef in handen. Het elektrische hybride vaartuig dat wordt aangedreven door accubatterijen en het duuzame LNG is speciaal ontworpen om passagiers de moeilijk begaanbare polargebieden te laten ontdekken.  Het heeft een dual fuel-voortstuwing, door batterijen met hoge capaciteit en LNG-opslag aan boord. Het voldoet tevens aan de hoogste normen voor milieuvriendelijke en veilige expedities.

Ponant biedt 33 afvaarten aan van november tot in maart 2022 met niet alleen Le Commandant Charcot, maar ook met Le Lyrial, L’Austral, Le Boréal en Le Soléal,

Crystal Cruises heeft ook ingezet op haar nieuwste schip, de Crystal Endeavor, voor 200 passagiers en 200 bemanningsleden. Het in Duitsland gebouwde expeditieschip maakt 8 12- tot 20 daagse cruises. Ze biedt uiteraard net als de andere schepen landingen met Zodiacs aan, kayaken op zee en diverse hikes aan land.

Gezondheidsmaatregelen

Uiteraard kennen de vertreklanden waar vanuit expeditieschepen vertrekken, Argentinië en Chili, diverse gezondheidsmaatregelen zoals het hebben van een negatieve PCR COVID test. Rederijen vereisen bovendien volledig gevaccineerde gasten aan boord en bij inscheping eveneens een negatieve test. Informeer je voor de op dat moment geldende maatregelen bij het reisbureau. Boek deze bijzondere cruises bij een gespecialiseerd expeditiereisbureau zoals Waterproof Cruises & Expeditions.

Waterproof Cruises & Expeditions