Celebrity Cruises stelde woensdag haar vernieuwde Celebrity Beyond voor. Het derde schip in de Edge klasse, na de Celebrity Edge en Celebrity Apex, biedt tal van vernieuwingen ten opzichte van haar twee zusjes. De focus is komen te liggen op meer openheid, hoogte en ruimtelijkheid in de meest populaire ruimtes van het schip en het creëren van een nog betere verbinding met de oceaan.

Hierbij een impressie van de vernieuwingen aan boord van de Celebrity Beyond:

Grand Plaza

De Grand Plaza is het hart van de Celebrity Beyond. Het is een multifunctionele plek in het midden van het schip dat bij elk bezoek een andere ervaring moet bieden. De ruimte is geïnspireerd door Italiaanse piazza’s en beslaat drie dekken. Het is groter dan de Grand Plaza’s op de andere Edge-schepen. Het is lichter en heeft meer ruimte voor gezellige zitjes. Door de extra ruimte is de Martini Bar verplaatst naar het midden van de zaal als een volledige, ronde bar, met een LED-kroonluchter erboven.

Nieuw Restaurant Le Voyage

Verbonden met het Grand Plaza is Le Voyage, het nieuwe restaurant met 50 zitplaatsen van de wereldberoemde chef-kok Daniel Boulud. Zowel het menu als het interieur van de eetgelegenheid zijn gebaseerd op het thema reizen. Intieme zitcocons zijn omgeven door lichtgevende portalen. Daarnaast zorgen grafisch verlichte ‘glazen fluiten’ voor diverse lichtlagen en textuur, alles om een ‘betoverende’ ervaring te bieden.

The Retreat

Het exclusieve privé-gedeelte voor suite-gasten, The Retreat, is opnieuw ontworpen en wordt groter dan op de Edge en Apex. Het vernieuwde Retreat zonnedek van twee verdiepingen biedt meer ruimte voor o.a. verscholen cabana’s, chique nieuwe zitgedeeltes, extra waterpartijen en de exclusieve Retreat Bar. De Retreat Lounge is een hernieuwde stijlvolle ruimte om te ontspannen. Het aangrenzende privérestaurant Luminae bevindt zich nu aan de voorkant van het schip en biedt dagelijks wisselende menu’s.

The Retreat bevat een scala aan moderne suite-accommodaties met frisse kleurenpaletten en ontwerpdetails waaronder de opnieuw ontworpen Edge Villas met twee verdiepingen en dompelbaden in de buitenlucht. Ook Celebrity’s Iconic Suites zijn nieuw ontworpen, de grootste in de vloot, die een beter uitzicht bieden dan het verblijf van de kapitein.

Rooftop Garden

Het centrale zonnedek is 40 procent groter dan de andere schepen uit de Edge klasse. Het heeft wederom een Rooftop Garden, de daktuin, met meer zitplaatsen, nieuwe privéhoekjes en meer ruimte om films te kijken, te genieten van livemuziek en buiten te dineren in de uitgebreide Rooftop Grill. Een hoogtepunt van dit gebied is de integratie van twee whirlpools die over de zijkant van het schip hangen.

Resort dek

Het Resort dek is een asymmetrische ruimte met een zwembad van 25 meter, omgeven door een terrasvormig zwembaddek en zitgedeeltes aan de zijkant. Ditmaal wordt het dek opgesierd door een beeld van een witte olifant.

Magic Carpet

De revolutionaire Magic Carpet keert ook terug op de Beyond. Het platform ter grootte van een tennisbaan beweegt langs de zijkant van het schip. Het transformeert van een openluchtlounge of restaurant dat boven de oceaan zweeft langs hogere dekken. Het fungeert ook als tenderplatform op het laagste niveau om gemakkelijk in te stappen op een tenderboot.

Sunset Bar

De Sunset Bar is een ruimte die bijna twee keer zo groot is als eerdere Sunset bars. Het is een chique, Marokkaans geïnspireerde omgeving, die doet denken aan een modern Casablanca. Gasten komen binnen via een met een pergola overdekte ingang. Met meer leuke hoeken en overdekte terrassen zullen de trapsgewijze terrassen van de Sunset Bar de perfecte plek bieden om te genieten van spectaculaire uitzichten.

AquaClass SkySuites

Nieuw op het schip zijn de AquaClass SkySuites, bestemd voor gasten die helemaal tot rust willen komen. De suites zijn voorzien van kamerhoge uitzicht op de oceaan, privéveranda’s, luxe beddengoed en andere wellnessvoorzieningen. Speciaal voor deze doelgroep is Celebrity een samenwerking aangegaan met actrice en ondernemer Gwyneth Paltrow, die als de nieuwe welzijnsadviseur van de rederij gaat fungeren.

Alle Aqua Class-gasten van de hele Celebrity Cruises-vloot (met uitzondering van Galapagos-afvaarten) zullen worden getrakteerd op een uitgebreid wellnessaanbod aan boord, waaronder fitnesskits van Paltrow’s moderne lifestyle-merk ‘goop’, gericht op het verbeteren van zelfzorg en collectief welzijn. Paltrow en haar team bij goop zullen ook wellnessprogramma’s aan boord organiseren en deelnemen aan het nieuwe Women in Wellness-initiatief van de rederij.

Oplevering

De Celebrity Beyond is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique. Haar oplevering staat gepland in april 2022. Aan het einde van die maand, op 27 april 2022, staat ook haar maiden voyage gepland vanuit Southampton. Het gaat om een cruise van 11 dagen door West-Europa waarbij o.a. Bordeaux (Frankrijk), Lissabon (Portugal), Sevilla, Malaga, Palma de Mallorca en Barcelona (Spanje) worden aangedaan.

Aansluitend aan haar eerste cruise zal ze diverse mediterrane reizen aanbieden waaronder routes van 10 dagen door de Italiaanse Rivièra en Frankrijk en routes van 11 dagen naar de Griekse eilanden tot begin oktober. Daarna trekt de Beyond naar Port Everglades waarvandaan ze cruises gaat maken naar de Caribbean. De inaugurele cruises van de Celebrity Beyond gaan op 28 april 2021 in de verkoop.

Interesse in cruisen met de toekomstige Celebrity Beyond? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Travel Store