Royal Caribbean meldt dat de eerste afvaarten van 3 juli tot eind juli 2021 van de Odyssey of the Seas niet kunnen doorgaan en zijn geannuleerd. Aan boord zijn tijdens routine testen, 8 personeelsleden positief getest op COVID 19. Een testcruise die eind juni zou plaatsvinden moet de rederij verplaatsen naar een latere datum.
Alle 1400 personeelsleden waren op 4 juni 2021 gevaccineerd. Zij zullen op 18 juni het meeste effect daarvan ondervinden. De betroffen personeelsleden die positief getest zijn, zijn na de vaccinatie ziek geworden voordat de vaccinatie effectief was.
Van de acht personeelsleden hebben 2 van hen milde symptomen. Allen zijn in quarantaine gegaan, waarbij het medisch team ze ondertussen monitort. Om meer besmettingen te voorkomen zijn alle personeelsleden 14 dagen in quarantaine. Zij zullen getest blijven worden.

Odyssey of the Seas

De Odyssey of the Seas is het tweede cruiseschip van Royal Caribbean International in de Ultra Quantum-klasse. Zusterschip is de Spectrum of the Seas. 

Odyssey of the Seas omvat onder andere Seaplex, het grootste indoor en outdoor activiteitencomplex op zee. Bovendien heeft het schip een zwembaddek in Caribische stijl. Op de bovenste dekken van het schip zijn tal van voorzieningen voor de actieve cruisereiziger, waaronder de Sky Pad, een virtual reality bungee-trampoline, skydiven bij RipCord by iFly, de FlowRider-surfsimulator en rotsklimmen.

Eind februari was de Odyssey of the Seas nog in de Nederlandse Eemshaven te bewonderen. Dit was na haar Eemstocht vanaf de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Na haar oplevering voer het schip naar Israël om daar vandaan cruises te gaan maken met Israëlische gasten. Na de instabiele politieke situatie aldaar, besloot de rederij het schip terug te halen en naar Amerika toe te brengen.

Nieuwsgierig naar de Odyssey of the Seas? Kijk zeker even bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store