Deze week kondigde Disney Cruise Line aan dat zij vanaf 2023 het gehele jaar door uit Port Everglades (bij Miami) gaan varen. Dit in aanvulling op de routes uit Port Canaveral dat ten oosten van Orlando ligt. Deze terminal bevindt zich een stuk noordelijker dan Port Everglades.

De overeenkomst die Disney tekende gaat uit van minimaal 10,6 miljoen passagiersbewegingen over 15 jaar. Het eerste schip zal vanaf de lente in 2023 gaan varen, een tweede schip zal een gedeelte van het jaar van daaruit gaan varen in 2025. Vanaf 2022 zal Disney het vijfde schip in de vloot verwelkomen, de Disney Wish, en vanaf 2025 nog een nieuw schip. Het is nog niet bekend welke twee schepen vanuit Port Everglades zullen varen.

“Terwijl we onze vloot van schepen uitbreiden en innovatieve nieuwe cruise-ervaringen introduceren, kunnen we niet blijer zijn om de magie van Disney naar Port Everglades te brengen”, aldus Mazloum, Disney Cruise Line President. “Met een speciale, speciaal ontworpen cruiseterminal voor onze gasten, kijken we ernaar uit om magische herinneringen te creëren vanaf het moment dat ze aankomen in deze prachtige nieuwe thuishaven.”

Cruiseterminal 4 zal worden omgevormd tot een Disney terminal.

Wil je ook magie beleven op een Disney schip? Vraag eens een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store