Miriam cruiste op uitnodiging mee op de Celebrity Beyond van Celebrity Cruises. In dit deel lees je alles over de restaurants aan boord. Welke restaurants mag je echt niet missen?

Hoofd- en buffet restaurants

Het Oceanview Café is het grootste buffetrestaurant aan boord van de Celebrity Beyond dat inclusief is in de cruise. Centraal staat een hoge ruimte met daarin verschillende eilanden, waar je diverse soorten eten vindt. Alles wordt voor je op een bord gelegd.

Achteraan is een prachtig buitenterras (tip!). Je vindt bovendien achter in het Oceanview Café ook de pizzeria (vanaf 12:00 ‘s middags tot ‘s nachts). Het ontbijt wordt geserveerd tot half 11 in de ochtend, met daarna een iets minder uit gebreid ontbijt tot kwart over 11. Vanaf 12 uur is het lunch, tot zo halverwege de middag, waarna de snacks komen. Om zes uur is het dinertijd.

Cyprus, Normandie, Tuscan en Cosmopolitan

Celebrity Beyond heeft vier relatief kleinere hoofdrestaurants in plaats van 1 groot hoofd restaurant. Ze liggen aan de achterkant van het schip op de dekken 3 en 4 en liggen fijn bij elkaar. Je kunt er op elk moment binnenlopen vanaf zes uur of half zeven. In het dagprogramma zie je precies welke wanneer opengaat. Ze bieden elk een aantal dezelfde vaste menu items. Daarnaast biedt elk resaturant eigen signature gerechten aan, afhankelijk waar het restaurant voor staat.  Het Cyprus restaurant geeft de roots weer van de rederij en is voorzien van een nieuw design ten opzichte van de andere twee schepen. Cyprus is alleen open voor diner.

Zo kan je in het Franse Normandie kiezen uit typische Franse gerechten als coquilles, baked brie en lam.

Cosmopolitan biedt bijvoorbeeld een Manhattan Cut New York Strip Steak aan of salade met gerookte eend. Aan de entree staat overigens een prachtig kunstwerk: Homage to Hera van kunstenaresse Clarita Brinkerhof dat bestaat uit 28.854 Swarovski kristallen. Cosmopolitan is open voor ontbijt, lunch en diner.

Tot slot biedt Tuscan een setting die geïnspireerd is door de Italiaanse mode en film. Je vindt hier bijvoorbeeld veel pasta gerechten, bruschetta etc. Dit restaurant is alleen open voor diner.

Eden café

Het Eden Café is het buffetgedeelte dat bij de lounge Eden hoort. Je kunt er in de morgen een licht ontbijt en ‘s middags sandwiches/brood halen. Fijn is dat je een buitendek hebt met zitjes waar je in alle rust dit kunt opsmikkelen. Bovendien is hier een koffie/thee automaten buffet.

Specialiteitenrestaurants

Voor de specialiteitenrestaurants aan boord van de Celebrity Beyond betaal je altijd bij. Dit geldt alleen niet voor de restaurants Blu en Luminae die bestemd zijn voor een bepaalde categorie hutten. Daarover hieronder meer.

Le Grand Bistro

Het Franse restaurant Le Grand Bistro ligt bij het Grand Plaza. In de middag ($20) lunch je in een Frans cafeetje met elke dag een Plat du Jour zoals een Coq au Vin of een Croque Monsieur & Madame. Daarnaast kan je kiezen uit tal van typisch Franse baguettes, croissants en brioches (geprijsd per stuk).

Le Petit Chef

Ik noem Le Petit Chef graag apart, ondanks dat deze diner-ervaring in Le Grand Bistro wordt gehouden. Voor een toeslag van $55 nemen een kleine kok, een strip figuurtje geprojecteerd op je tafel, je mee in de wereld van koken. Ik ga niet teveel verklappen, maar plezier gegarandeerd voor het hele gezin! Dit is overigens al deel 4.

Le Voyage

Michelin sterren chef Daniel Boulud vergroot zijn rol als Celebrity Cruise Global Culinary Ambassador en lanceert zijn eerste restaurant op zee: Le Voyage. Deze Franse chef heeft talloze restaurants in New York, Singapore, Londen, Dubai en vele andere wereldsteden. Zijn restaurant in New York ‘Daniel’ heeft twee Michelinsterren.

Aan boord van de Celebrity Beyond is restaurant Le Voyage dé plek voor fine dining, met een intieme sfeer. Dit restaurant is een extra toevoeging en was op Apex en Edge nog niet op deze plek. Het is gesitueerd naast Le Bistro bij het Grand Plaza. Via een futuristische schuifdeur kom je binnen, waarna je in een oase van rust terecht komt. De toeslag is 75 dollar voor een 3 dinergangenmenu, 125 dollar voor een 6 gangen ‘tasters’ dinermenu en eventueel aanvullend wijnarrangement (+100 dollar). Het restaurant serveert alleen diner. Eén klein nadeel van Le voyage is dat deze ruimte geen zicht heeft naar buiten toe.

Blu

Restaurant Blu is exclusief gereserveerd voor AquaClass gasten. Zij verblijven in een AquaClass hut en hebben daarbij een aantal voordelen zoals onbeperkt toegang tot de spa. Blu biedt veel tweepersoonstafels en een mooi menu met onder andere gezonde gerechten. Ook suitegasten mogen in dit restaurant komen. Je kunt er terecht voor ontbijt en diner. (Gratis voor AquaClass en Suites)

Eden

Eden is de fantastische lounge achterop het schip dat uit meerdere dekken bestaat. Op het onderste dek vind je restaurant Eden (toeslag $55) met een open keuken. Dit is het paradepaardje van Beyond: met gerechten gemaakt door koks die in Michelinrestaurants hebben gewerkt. De gerechten zijn geïnspireerd door de bestemmingen waar je op dat moment vaart.

Fine Cut

Het steakhouse (toeslag $45 voor lunch, $55 diner) van de Celebrity Beyond heet Fine Cut. Dit restaurant zit op één van de verdiepingen van het Grand Plaza mét bovendien een buitenterras aan de zeekant. Het rundvlees wordt geïmporteerd uit Amerika, dus reken maar op flinke porties – naar keuze 😉 uiteraard -. Ben je geen liefhebber van steaks? Je kunt ook kip, lam of kreeft bestellen. Het restaurant heeft prachtige hoeken waar je met z’n tweetjes rustig kunt zitten.

Raw on 5

Raw on 5 (gerechten zijn per stuk geprijsd) is het restaurant, ook gelegen aan de Grand Plaza, waar je zeevruchten en sushi (e.d.) kunt eten voor een lunch of diner. Je ziet dat cruisereizigers hier in de avond ook alleen hun voorgerecht komen nuttigen en vervolgens in een ander restaurant hun diner voortzetten.

Rooftop Garden Grill

De Rooftop Garden Grill (toeslag $25 voor lunch, $45 voor diner) is zonder meer het mooist gelegen restaurant aan boord! Op de zusterschepen waaide het enorm op deze plek, dus zijn er meer glazen schermen tegen de wind geplaatst. Boek voor de zekerheid toch wat vroeger op de avond. Op het menu staan uiteraard grill gerechten (vlees & vis). De desserts zijn werkelijk een feestje, zoals een cookie-taartje met vanille ijs of kersen-appeltaart.

Magic Carpet

Ook aan boord van de Magic Carpet kan je bijzonder dineren. Bovendien kan je met een prachtig uitzicht er cocktails drinken terwijl je daarna een duik in het zwembad neemt. Ga in ieder geval een cocktail drinken op de mooiste bar van het schip! De toeslag is $65 voor het diner. Let wel op: deze wordt maar 1 x per cruise georganiseerd.

Miriam’s top 3 specialiteitenrestaurants!

Naast de prima hoofdrestaurants raad ik je aan om te dineren in:

  1. Le Voyage – Fine Dining in een perfecte setting.
  2. Rooftop Garden Grill – Heerlijk buiten dineren in een park in de openlucht. Ga wel voor een avond als er iets minder wind waait.
  3. Le Petit Chef – Zeer vermakelijke diner ervaring met bewegende animaties op je tafel.

Eet smakelijk!

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig naar de mooie Celebrity Beyond? Bekijk de cruises bij:

AMCA Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel