Cruisereiziger Miriam cruiste mee op de ultraluxe Seven Seas Splendor op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Riga naar Kopenhagen, met stops in Klaipeda (Litouwen), Gdynia (Polen) en Warnemünde in Duitsland. In het eerste deel las je meer over de totstandkoming van het schip, in dit deel zie je de mooiste plekken aan boord van Seven Seas Splendor!

1. Atrium

De mooiste binnenruimte aan boord van Seven Seas Splendor is de trap die je van het receptiedek leidt naar het ondergelegen dek waar het hoofdrestaurant zich bevindt. De trap is sereen met houten treden en glanzende armleuningen. Een mooi geheel met de prachtige kroonluchter erboven en de ideale plek om je foto met de kapitein te maken, zoals ik heb gedaan! Overigens staat deze trap op zusterschip Seven Seas Explorer net in tegengestelde richting, maar komt op de Splendor veel beter tot zijn recht.

2. Zwembad

Hoogtepunten op het zonnedek zijn absoluut de twee bubbelbaden, zwembaden en geweldige ligbedden. De ligbedden zijn voorzien van een witte hoes en standaard een keurig opgerold badlaken. Bij kouder weer liggen er bovendien dekens voor je klaar. De tweepersoons zonnebedden staan aan bakboord en stuurboord en zijn een favoriete plek voor liefhebbers van een dutje in de middag of een goed boek. Een groot voordeel bij deze rederij is dat er áltijd een zonnebed vrij is. Mijn Tip! Een dek hoger, staan rondom ook ligbedden en heerlijke tweepersoons cabana’s!

3. Spa

Wat een prachtige plek om bij te komen van de dag! De spa is vrij toegankelijk (alleen behandelingen niet) en dat is inclusief een aromaruimte, belevenisdouche, koude ruimte en sauna. Heren en dames hebben elk een afgescheiden sauna, dus het is niet gemengd. Het mooiste van deze spa is echter de infinitypool aan de achterkant met fijn achterterras. Wat een plek om te genieten van de zee 🙂

4. Kunst

Een absoluut kunst hoogtepunt aan boord is de bronzen mythische draak bij de entree van Aziatisch restaurant Pacific Rim. De draak komt uit de vloer omhoog en rijst naar het plafond om de gasten van Pacific Rim te verwelkomen. De in brons gegoten draak is in Aziatische culturen de belichaming van geluk.

Andere bijzondere plekken zijn de entree van de Observation Lounge met allerlei glasbloemen en de toepasselijke kunst bij de entree van het steakhouse Prime 7. Je wordt verwelkomd door allerlei stieren, op schilderijen van Miro en Picasso. Aan boord is nog een Picasso, maar deze bevindt zich in de exclusieve Regent Suite.

5. Lounges

De Seven Seas Splendor heeft drie lounges die ik hier graag wil noemen: allereerst de lounge met het mooiste uitzicht – de Observation Lounge. Een prachtige plek waar je nog echt een uitzicht hebt aan de voorzijde van het schip. Het is een zeer ruime lounge met in de avond een pianist en uiteraard een bar met tal van cocktails en andere drankjes.

De tweede mooie lounge is de Splendor Lounge, met stip de lounge waar je ‘s avonds moet zijn voor het nachtleven. Er is altijd wat te doen, karaoke, een band, dansen, of ook ballroomdansen. Na het diner werd het hier vaak erg gezellig met mensen die nog lang niet aan hun bed dachten.

6. Bibliotheek

Heb je dat ook wel eens, dat je een bibliotheek binnenloopt die zo’n oud-Engelse sfeer heeft? De Splendor heeft er zo eentje. Het is een heerlijke plek om naast de open haard weg te dommelen in een heerlijke stoel. De bibliotheek heeft een prachtige collectie boeken, ook alleen om in te bladeren.

7. Compass Rose

Het hoofdrestaurant aan boord heet Compass Rose, met een indrukwekkende kroonluchter. Je kunt er a la carte ontbijten en dineren. Geen wens is te veel en uiteraard zijn heerlijke wijnen inbegrepen.

8. Achterdek met cabana’s

Wat een verrassing! Op het achterdek bij het buffetrestaurant La Verandah, zijn cabana’s toegevoegd. Zo kan je uit de wind en beschut genieten van het ontbijt, lunch of diner.

Lees ook als onderdeel van de reportage:

Je boekt Regent Seven Seas Cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Cruise Travel