Als het nieuwe cruiseschip Rotterdam van Holland America Line volgeboekt is zijn er minimaal 2.668 passagiers aan boord.  Het aanbod aan type hutten is groot. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen.

Een overzicht van alle accommodaties:

Binnenhut

De meest betaalbare hutten op de Rotterdam zijn de binnenhutten. De binnenhutten variëren in grootte van 13 tot 21 vierkante meter. De inrichting is licht, een zandkleur voert de boventoon met houten accenten, deze houtkleur is beduidend lichter en eerder grijs/wit ten opzichte van de Nieuw Statendam. De hutten beschikken over twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queen-size bed. Andere beschikbare voorzieningen zijn een schrijftafeltje, een koelkastje, een haardroger, een televisie met video-on-demand, kasten, gratis vers fruit op verzoek, een badkamer met douche inclusief massage douchekop en badproducten van Elemis Aromapure.

Spa huttten

Spa-liefhebbers kunnen kiezen voor de Spa hutten. Deze liggen allemaal op dek 10 vooraan, een dek lager ligt namelijk de Greenhouse Spa. De spa hutten bevatten naast de standaard voorzieningen wellness-faciliteiten zoals yogamatten. Er zijn 11 spa binnenhutten, 4 buitenhutten met prachtig uitzicht aan de voorkant van het schip, 38 balkonhutten en 2 prachtig gelegen Neptune spa suites.

Buitenhut

Passagiers die iets meer ruimte verlangen dan een binnenhut kunnen terecht in een buitenhut. Deze zijn er in allerlei soort en maten, van 16 tot 26 vierkante meter. Het kleurenpallet is zandbruin met blauwe accenten en houten afwerking. De accentkleur rood/oranje die op de Nieuw Statendam nog aanwezig was, is niet meer. Naast de voorzieningen van een binnenhut is de buitenhut met natuurlijk een raam ook uitgerust met een tweezitsbankje inclusief tafeltje.

Solo buitenhut

Een hit op de andere twee schepen in de Pinnacle klasse zijn de de solo buitenhutten, speciaal voor de cruisereizigers die alleen reizen. De hutten zijn met 12-16 vierkante meter iets kleiner dan de standaard buitenhut, maar biedt afgezien van het ontbrekende tweezitsbankje wel dezelfde voorzieningen. De 12 solo buitenhutten bevinden zich allen op dek 1 aan de voorkant van het schip. Vanwege het geringe aantal is het verstandig om tijdig te boeken. Hieronder zie je hut nr. 1005.

Familie buitenhutten

De Rotterdam heeft net als de Nieuw Statendam 32 familie buitenhutten. Deze zijn zo ingedeeld waardoor er  leefruimte is gecreëerd voor maximaal 5 gasten. Er zijn daarnaast speciale voorzieningen beschikbaar waaronder 2 badkamers (één met een ligbad, douche wastafel en toilet en één met douche en wastafel) en extra kastruimte. Naast de bedden die kunnen worden omgevormd tot een queen-size bed is er een bovenbed én een slaapbank voor twee personen. De afmetingen zijn 21-22 vierkante meter.

Spa buitenhut

Ook voor de buitenhut is er een spa-variant beschikbaar op de Rotterdam. Deze zijn exact hetzelfde als de standaard buitenhut, maar dan met aanvullende wellness-voorzieningen met o.a. yogamatten en gemakkelijk toegang tot spabehandelingen in de Greenhouse Spa & Salon.

Balkonhut

Veruit de grootste categorie op de Nieuw Statendam zijn de balkonhutten (851 stuks). Deze ‘veranda’-hutten bieden ten opzichte van de binnen- en buitenhutten meer ruimte maar bovenal eerste ring uitzicht op zee danwel bestemming. De privé buitenruimte beschikt over een tafel en twee zit-of ligstoelen (afhankelijk van het type). Net als in de buitenhut is er een bankje met tafeltje en worden dezelfde kleuren gehanteerd. De oppervlakte is 21-38 vierkante meter inclusief veranda. Hieronder zie je hut 6142.

Balkonhut voor mindervaliden

Er zijn 27 rolstoeltoegankelijke hutten aanwezig op de Rotterdam. Het gaat hier om een selectie van hutten die ruim genoeg zijn om volledig rond te draaien met een rolstoel. Bovendien zijn deze hutten voorzien van een rolstoeltoegankelijke douche. Daarnaast zijn er 13 hutten aanwezig voor gasten met een mobiliteitshandicap die geen (regelmatig) gebruik maken van een rolstoel danwel scootmobiel.

De balkonhut voor mindervaliden zie je op de foto’s hieronder. Deze heeft uiteraard meer ruimte, een aangepaste badkamer en een balkon met drempel die naar beneden geklapt kan worden voor een gemakkelijke doorgang. Hieronder zie je hut nr. 6150.

Spa balkonhut, balkonhut op achterdek en balkonhut met belemmerd zicht

Naast de standaard balkonhut zijn er nog 3 varianten beschikbaar. Ze bieden iets extra’s danwel hebben een beperking. De oppervlakte blijft echter overal gelijk. De Spa balkon biedt de al eerder genoemde wellness-voorzieningen, het balkonhut op het achterdek zorgt voor een indrukwekkend uitzicht vanaf het achtersteven van het schip, terwijl de balkonhut met belemmerd uitzicht juist tot een minder uitzicht leidt, bijvoorbeeld op een reddingsboot.

Suites

Wil je meer luxe tijdens je verblijf? Kies dan voor een van de 4 type suites. Het gaat om de Vista suites, Signature suites, Neptune suites en Pinnacle suite. Deze variëren in grootte, geboden voorzieningen en luxe. Je mag overigens alleen bij de Neptune suites en Pinnacle suite gebruik maken van de Neptune Lounge op dek 7.

Vista suite

De qua oppervlakte kleinste suites aan boord zijn de Vista suites. Deze zijn ongeveer 24-33 vierkante meter inclusief balkon. Ze liggen allemaal midscheeps. Ten opzichte van de balkonhut is het slaap- en leefgedeelte meer van elkaar gescheiden en is de hut iets langer. Het grote verschil is echter de beschikbare speciale voorzieningen zoals grote badhanddoeken, verse bloemen, een uitgebreide keuze aan kussens, een mini-bar en snelle telefonische toegang tot een conciërge. Enkele Vista-suites bevinden zich aan de achterzijde van het schip voor een spectaculair uitzicht.

Signature suite

Een stuk groter dan de Vista suites zijn de 14 Signature suites met een oppervlakte van ongeveer 37-38 vierkante meter inclusief balkon. Ze liggen midscheeps op dek 7, en 2 stuks op dek 5 aan de voorkant.

Ze bevatten een ruimere zithoek, een extra opklapbed voor 1 persoon, een dressoir en een groot balkon met zitgelegenheid voor 3 personen. De badkamer is daarnaast uitgerust met een bad, een aparte douche en een dubbele wastafel. De bij de Vista suite genoemde speciale voorzieningen zijn ook voor de Signature suite van toepassing. De suites liggen op de hoeken.

Neptune suite

In de 43 Neptune suites en 2 Neptune Spa suites (dek 10 vooraan) heb je met 43 tot 47 vierkante meter inclusief balkon alle ruimte die je maar wilt. Ze zijn gelegen op dek 7 nabij de Neptune Lounge, midscheeps. Bovendien liggen ze ook op dek 4-8 aan de achterkant, op de hoeken, waarbij je een groter balkon hebt dan de midscheepse neptune suites.

In vergelijking met de Signature suite biedt de Neptune suite naast meer ruimte ook meer luxere details waaronder een balkon met zitgelegenheid voor 6 personen. Je hebt ook de beschikking over premium badjassen, een nespresso apparaat, gratis wasservice en een Bose audio bluetooth systeem.

Een groot pluspunt is verder de toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een privé-ruimte op dek 7 waar je kan relaxen, een praatje kan maken met andere suite-gasten en gebruik kan maken van de diensten van een conciërge. De lounge beschikt verder over tafels om aan te werken, een grote televisie, een bibliotheek, comfortabele sofa’s en gedurende de gehele dag hapjes en drankjes. Bovendien mag je ook gebruik maken van het Club Orange restaurant.

Pinnacle suite

Het beste van het beste aan boord van de  Rotterdam is de Pinnacle Suite. Er is er dan ook maar 1 beschikbaar. De Pinnacle suite bestaat uit een grote entree, een aparte slaapkamer en kleedruimte, een slaapbank voor twee personen, een badkamer met twee wastafels, een grote whirlpool, aparte douche en gastentoilet, een balkon met whirlpool. Natuurlijk hebben ook Pinnacle suite gasten toegang tot de Neptune Lounge. Hieronder zie je foto’s van de rederij.

Wil jij in haar inaugurele jaar met de Rotterdam varen? Cruises zijn o.a. boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store