Crystal Cruises is officieel opnieuw gelanceerd onder een vernieuwde naam: Crystal – Exceptional at Sea. De twee zeecruiseschepen Crystal Serenity en Crystal Symhony zullen beide in 2023 gaan varen. Nadat de rederij in de COVID pandemie failliet ging, werden de schepen gekocht door een nieuwe partij, A&K Travel Group Ltd. De afkorting A&K staat voor Abercrombie en Kent, een luxe reisorganisatie met als thuisbasis Groot-Brittannië.

Beide schepen zijn bij terugkomst gerenoveerd en hebben een verminderde gastencapaciteit en grotere hutten. De gastencapaciteit op de Serenity is teruggebracht tot 740 passagiers, terwijl de Symphony slechts 606 passagiers meeneemt.

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat Crystal herboren is, met Crystal Serenity en Crystal Symphony opnieuw bedacht en met verbeteringen aan elk onderdeel van de reis van onze gasten”, aldus Crystal President Jack Anderson. “Op beide schepen zijn vorstelijke suites, ruime veranda’s en gastenkamers uitgerold, waardoor de totale gastencapaciteit is afgenomen. Persoonlijke service – al lang een kenmerk van Crystal – is verder naar een hoger niveau getild. Dineren is een reis langs culinaire specialiteiten, met authentiek eten van over de hele wereld. Lokale experts van Abercrombie & Kent hebben op elke bestemming gedenkwaardige ervaringen gepland om toegang buiten de gids te garanderen.”

De eerste afvaarten zijn een Mediterrane cruise van Crystal Serenity op 31 juli 2023 vanuit Marseille en van Crystal Symphony op 1 september vanuit Athene.