Crystal Cruises heeft bekendgemaakt dat de Crystal Esprit haar vloot gaat verlaten. De luxe cruisemaatschappij heeft het schip aan een nog onbekende koper verkocht. De 62-passagiers tellende Esprit voer sinds 2015 voor Crystal nadat het cruisemerk werd overgenomen door Genting. Daarvoor was het in Duitsland gebouwde schip op charterbasis actief voor Genting Hong Kong en Star Cruises.

“Crystal Esprit was een prachtig onderdeel van de Crystal-vloot en bood sinds haar debuut in 2015 een boetiekjachtervaring die ongeëvenaard is in de branche. Het schip werd populair bij veeleisende reizigers en won vele prijzen. Bij de evaluatie van onze focus n.a.v. de coronapandemie hebben we geconstateerd dat het concept van een enkel klein jacht niet past in de toekomstige plannen van het bedrijf. We blijven ons concentreren op de succesvolle inzet van onze Crystal Zee-, Rivier- en Expeditie-vloten, evenals op het verkennen van nieuwbouw voor uitbreiding”, aldus Crystal in een verklaring.

Crystal stelt alle betrokken passagiers en hun reispartners op de hoogte van dit besluit en biedt een cruisetegoed ter waarde van 115% van het betaalde cruisetarief aan, die kan worden ingezet op oceaan-, rivier- of expeditiereizen naar keuze of een volledige vergoeding.