Crystal Cruises start in juli 2021 met cruises vanaf Nassau, de Bahama’s. De Crystal Serenity zal vanuit Nassau vanaf 3 juli 2021 de 8-daagse cruises gaan aanbieden. Op het programma staan 16 cruises die ook Bimini aandoen, waar bovendien óók ingescheept kan worden.

“Net als onze gasten hebben we reikhalzend uitgekeken naar de dag dat we hen weer mogen verwelkomen aan boord. We zijn dan ook verheugd dat deze dag in de Bahama’s zal komen,” zei Anderson, Crystal Cruises interim directeur. “Met de nieuwe Bahama’s cruises kunnen reizigers nu genieten van een luxe cruise. We ondersteunen daarmee ook het lokale personeel, luchtvaartmaatschappijen, restaurants, winkeliers en hotels voor verblijven voor en na de cruise. De lancering van deze cruises zal de economische groei naar de Bahama’s stimuleren, die, net als andere bestemmingen wereldwijd, negatief is beïnvloed door de wereldwijde pandemie.”

Dankzij intensieve samenwerking tussen Crystal Cruises en de Bahama’s wordt onder andere de garantie afgegeven dat de grens nooit gesloten zal worden voor het schip.

Veiligheidsmaatregelen

Crystal Serenity zal gaan varen met een beperkt aantal passagiers om zo social distancing goed mogelijk te maken.  Crystal eist bovendien dat passagiers een COVID-19 vaccin hebben gekregen ten minste 14 dagen voordat ze aan boord komen. Daarnaast zijn negatieve COVID-19 testen voor gasten en bemanningsleden verplicht, inclusief het dragen van een mondkapje en gezondheidsvragenlijsten.

Route

De 8-daagse route bestaat uit een vertrek uit Nassau, vervolgens het eilandje Bimini en vier andere bestemmingen:

  • Harbour Island, voormalig hoofdstad van de Bahamas.
  • Great Exuma, de grootste van de meer dan 300 eilanden in de eilandengroep, waar je kunt snorkelen en zwemmen met zwijntjes.
  • San Salvador Island, met het eerste land waar Cristopher Columbus aanmeerde en tal van duikplekken en stranden.
  • Long Island, met tropische witte stranden, prachtig blauw water en grotten.

Naast deze cruise is het mogelijk om een paar dagen vóór of na de cruises in Nassau of Bimini te verblijven in luxe resorts.

Cruises zijn verkrijgbaar vanaf $1999 per persoon.

Annulering

Uiteraard kunnen de oorspronkelijk geplande cruises van de Crystal Serenity niet meer gevaren worden. Het gaat om de cruises van 8 juli 2021 tot en met 19 oktober 2021. Gasten kunnen onder andere voor een nieuwe cruise kiezen en krijgen 115% future cruise credit.

Nieuwsgierig naar Crystal Cruises? Miriam bezocht de Crystal Serenity in Amsterdam. Lees hier meer.