De nieuwste aanwinst Rotterdam van Holland America Line vaart in haar eerste seizoen in de winter 2021/2022 in het Caribisch gebied. Het schip zal diverse cruises vanuit Florida, Fort Lauderdale varen naar de Caribische Eilanden.

Gelukkig mogen we weer als Europeanen* naar Amerika vanaf 8 november 2021. We bekijken de routes vanaf die datum in detail!

Ben je nieuwsgierig naar de Rotterdam routes in de zomer van 2022 vanuit Amsterdam?

Klik hier voor vertrek uit Nederland

Wanneer vertrekt de Rotterdam?

Rotterdam vertrekt in november en december 2021 op woensdag en zondag, afwisselend voor 11- of 12-daagse cruises. Dit zijn de langste cruises in het Caribisch seizoen. Vanaf januari tot en met in april maakt het schip 8-daagse cruises. Deze kunnen overigens zeer gemakkelijk aan elkaar ‘geplakt’ worden tot een 15-daagse cruise of zelfs langer omdat het schip verschillende routes achter elkaar vaart. Vertrek dag voor deze cruises is vanaf januari altijd op zondag.

Langere cruises in november en december 2021

De langere cruises zijn zeer mooie cruises met een Nederlands tintje. Beide routes bezoeken St. Maarten of Aruba, Bonaire en Curaçao! Wat ons betreft zeker een aanrader. De cruises staan bij de rederij bekend als de Zuidelijke Caribische route.

Op woensdag vertrekt Rotterdam voor drie 12-daagse cruises. De route is:

 • 12 dagen – Met St. Maarten, St. Lucia, Barbados, Martinique, St. Kitts, Maagdeneilanden, Half Moon Cay, 3 zeedagen op route,
 • Vertrek op woensdagen 10 november/woensdag 1 december/woensdag 22 december 2021 (kerstcruise!)
 • Vanaf €1769.

Op zondag in november en december start de 11-daagse cruise:

 • 11 dagen – Aruba, Bonaire, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Grand Turk, Half Moon Cay, 3 zeedagen op route.
 • Vertrek op zondagen 21 november en 12 december 2021
 • Vanaf €1529.

8-daagse cruises van januari-april 2022

Vanaf januari kiest de rederij als vaste vertrek dag voor de zondag. Overigens 1 uitzondering daargelaten.

De rederij vaart 4 routes; de tropische Caribische route, Oostelijke Caribische route, Zuidelijke Caribische route en de Westelijke Caribische route. Elke cruise doet het privé-eiland Half Moon Cay aan waar je in ieder geval een halve dag (08:00-15:00) verblijft. Dit eiland wordt vaak aan het einde van de cruise ingepland, waarna het schip terugvaart naar Fort Lauderdale waar je de volgende ochtend al arriveert voor helaas het einde van je cruise.

Tropische Caribische route

Rotterdam vaart 8-daagse routes naar Dominicaanse Republiek, Grand Turk, Key West in Florida en Half Moon Cay. De route kent 2 zeedagen.  Deze route wordt elke maand éénmaal gevaren.

De cruise kenmerkt zich door prachtige natuur in de Dominicaanse Republiek en witte zandstranden in Grand Turk en Half Moon Cay. Key West is het meest zuidelijke puntje van Amerika en is een zeer toeristische plek.

 • Vertrek op zondagen 13 febr./13 maart/10 april voor 8 dagen.
 • Vertrek op zondag 23 januari voor een 7-daagse cruise zónder Key West.
 • Vanaf €1069.

Oostelijke Caribbean

De Oostelijke Caribbean bestaat uit een 8-daagse route naar Grand Turk, Puerto Rico, Amerikaanse Maagdeneilanden en Half Moon Cay, ook met 2 zeedagen.  De route heeft van alles wat: historie in Puerto Rico, witte zandstranden in Grand Turk, St Thomas op de Amerikaanse Maagdeneilanden en op Half Moon Cay. Bovendien kan je in St. Thomas ook winkelen of genieten van de mooiste uitkijkpunten.

 • Vertrek op zondagen 2 januari/27 februari/3 april.
 • Vanaf €1029.

Zuidelijke Caribbean

De 8-daagse route Zuidelijke Caribbean kent als enige van de genoemde routes 3 zeedagen. Dit komt vooral doordat het schip vanaf Fort Lauderdale helemaal naar Aruba en Curaçao moet varen, én terug. Aruba bezoek je overigens van 13:00-23:00 uur ‘s avonds. Curaçao van 08:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur. Ook Half Moon Cay zit in het programma, verrassend genoeg aan het begin van de cruise.

 • Vertrek op zondagen 16 januari/20 februari/20 maart.
 • Vanaf €1029.

Westelijke Caribbean

De Westelijke Carribbean cruise focust zich op Jamaica en de Kaaimaneilanden (Grand Kaaiman), Key West (Florida), Half Moon Cay en als extra haven op 5 februari (9 daagse reis) ook Cozumel in Mexico. De route heeft 2 zeedagen. Deze route kent een rijke cultuur op Jamaica, witte stranden op de Kaaimaneilanden en Half Moon Cay, en tot slot lekker winkelen in Key West. Op de 9-daagse reis naar Cozumel kan je op het vasteland één van de Maya ruïnes bezoeken!

 • Vertrek op zo. 9 januari/za. 5 febr. (9 dagen) /zo. 6 mrt./zo. 27 mrt.
 • Vanaf €1029/€1159 (za. 5 febr.)

Terug naar Nederland

Op 17 april start de Rotterdam na een Caribisch seizoen aan haar tocht naar Amsterdam, vanuit Fort Lauderdale. Je bezoekt Horta en Ponta Delgada op de Azoren, Cherbourg en Zeebrugge. De route kent 9 zeedagen. Vanaf €1849.

Aanbiedingen

Zeer regelmatig kent Holland America Line aanbiedingen met daarin bepaalde extra’s zoals een drankpakket, boordtegoed of korting op excursies. Op moment van publicatie van dit artikel (23 oktober 2021) loopt een aanbieding waarbij 4 extra’s in de cruise zijn inbegrepen: een drankpakket, internet, excursietegoed en diner in een specialiteitenrestaurant.

Ben je ook nieuwsgierig naar de Rotterdam? Bekijk alle cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store

*Genoemde prijzen in dit bericht zijn de vanaf prijzen voor een binnenhut. Let wel op de voorwaarden voor het inreizen in Amerika.

Foto’s: Holland America Line