Al geruime tijd zijn ze bijna een vertrouwd beeld aan de horizon: de masten van cruiseschepen Wind Surf en Wind Star langs de snelweg bij de Beneluxtunnel in Schiedam.  Wat doen deze schepen in Schiedam en van wie zijn ze?

Net als vele andere schepen zijn deze twee zeil/cruiseschepen stil komen te liggen in maart 2020. De twee schepen zijn van ultraluxe rederij Windstar Cruises. Deze rederij heeft 3 zeil/cruiseschepen in de vloot en 3 kleinere jachten. De zeilschepen zijn gemotoriseerd zodat je ook zonder wind kunt varen.  Windstar is momenteel veel schepen aan het renoveren; de jachten krijgen in Italië een aantal meters ertussen geplaatst! Daarnaast wordt de inrichting van de Windstar zeilschepen vernieuwd en de techniek aangepast op de COVID-19 maatregelen, onder andere in de Wiltonhaven in Schiedam dus 🙂

Aan boord

De Wind Surf is met haar 187 meter lengte het grootste van de twee schepen met plek voor 342 gasten en 210 crew. Het schip met de vijf masten kwam in de vaart in 1990 voor Club Med en in 1998 in de vaart bij Windstar. In 2019 kreeg het schip een grootscheepse renovatie. Aan boord vind je 20 suites en 151 tweepersoons hutten. Je hebt in je kamer onder andere een gevulde minibar, badjassen en slippers, bloemen en fruit om te genieten in de luxe. Uiteraard zijn er een zwembad, twee whirlpools, een fitness en een spa aan boord. Drie restaurants en een buffet zorgen voor de lekkere trek. Het sportieve karakter van dit schip zie je terug bij het watersport platform. Daar mag je gebruik maken van water ski’s, wakeboarden, paddleboarden, surfen, kayaken of duiken. Alles is inclusief in de prijs. Hieronder zie je een uitgebreide video van het leven aan boord:

 

De Wind Star met haar vier masten biedt plek aan 148 gasten en 100 crew. De Wind Star werd in 1986 gebouwd en is net als de Wind Surf gemotoriseerd zodat je altijd kunt cruisen. Dit kleinere schip biedt 1 suite en 73 luxe twee/driepersoons hutten. De Wind Star heeft 1 restaurant minder, maar verder vrijwel dezelfde faciliteiten. Uniek bij deze schepen is dat je bovendien als gast de brug mag inlopen om te zien wat daar gebeurt.

Cruisen na COVID-19

De rederij heeft momenteel de herstartdata bekend gemaakt: de Wind Surf zal hopelijk op 8 augustus 2021 weer starten en de Wind Star op 19 juni 2021, beide in de Middellandse Zee. Onder de noemer Beyond Ordinary Care investeert de rederij miljoenen in technische verbeteringen. Denk aan HEPA filters van medische kwaliteit en UV-C lampen voor desinfectie. Bovendien vereist de rederij dat gasten gevaccineerd zijn voordat zij aan boord mogen.

Cruises zijn beschikbaar vanaf €3.342 voor een 8-daagse cruise.

Nieuwsgierig naar Windstar? Kijk zeker dan even bij:

Captain Cruise