Cruisereiziger.nl en Waterproof Cruises & Expeditions lanceren een nieuw platform rond expeditiecruises. De nieuwe website ExpeditieCruiseReiziger.nl is voor Nederlandse en Vlaamse reizigers dé plek waar ze alle informatie over deze avontuurlijke manier van cruisen kunnen vinden, van schepen en rederijen tot reistips en aanbiedingen.

Expeditiecruisen wint de afgelopen jaren enorm aan populariteit. Er worden aan de lopende band nieuwe expeditieschepen gebouwd en passagiersaantallen stijgen wereldwijd explosief. Ook bij Nederlanders en Belgen is inmiddels de interesse gewekt voor deze bijzondere manier van reizen. Maar een snel groeiend aanbod van voornamelijk buitenlandse rederijen maken het voor de reiziger moeilijk om een goede keuze te maken.

Miriam Weeda van Cruisereiziger.nl: “Ik merk dat bezoekers van mijn website steeds vaker op zoek zijn naar bijzondere cruisebestemmingen zoals Antarctica, Spitsbergen en Alaska. Daarnaast wint een kleinschalige manier van cruisen aan populariteit, weg van de massa, een unieke bestemming, een leerzaam karakter en persoonlijke service zijn belangrijk. Expeditiecruisen is daarop het antwoord. Echter was er op de Nederlandse markt relatief weinig informatie te vinden over deze ‘nieuwe’ manier van cruisen. Daarom ben ik een samenwerking gestart met Waterproof Cruises & Expeditions. Zij hebben al jaren ervaring met expeditiecruisen en een schat aan kennis over dit soort reizen en met name de bestemmingen. We bundelen onze krachten nu via ExpeditieCruiseReiziger.nl, een informatief Nederlands platform over expeditiecruisen. Iets wat nog niet bestond.”

Top 5 bestemmingen

Expeditiecruiseschepen nemen doorgaans tussen de 40 tot 500 passagiers mee aan boord. Daardoor kunnen ze gemakkelijk aanmeren of voor anker gaan op plaatsen waar een traditioneel cruiseschip niet kan komen. De nadruk ligt op het ontdekken van de natuur en de omgeving onder begeleiding van ervaren gidsen. De top 5 populairste expeditiecruise bestemmingen zijn Antarctica, Spitsbergen, Noorwegen, Groenland en Alaska*. Maar ook de warmere gebieden worden steeds populairder voor de kleinere schepen. Denk hierbij aan de Galapagos eilanden en het Amazone gebied. Of in Europa de Kroatische eilanden en de kust van Montenegro.

Marlynda Elstgeest van Waterproof Cruises & Expeditions: “Een expeditiecruise is een onvergetelijke ervaring waarbij goed advies essentieel is. Via het nieuwe platform Expeditiecruisereiziger.nl willen we de Nederlandse en Vlaamse reizigers voorzien van alle nodige informatie rond expeditiecruisen. Als er specifieke vragen zijn kunnen ze uiteraard ook persoonlijk contact met ons opnemen. Wij bieden reizen aan van alle belangrijke expeditiecruise rederijen wereldwijd, en kunnen zo voor iedereen een passende reis samenstellen.”

De website www.expeditiecruisereiziger.nl is volledig in het Nederlands en alle informatie is gratis toegankelijk. Wie interesse heeft om een reis te boeken of meer informatie wenst, wordt doorverwezen naar de reisexperts van Waterproof Cruises & Expeditions.

Ga hier naar Expeditiecruisereiziger >>
 

*Gebaseerd op het aantal boekingen van Waterproof Cruises & Expeditions van 2018-2022