Het cruiseschip Costa Deliziosa van Costa Cruises is vrijdag aan het einde van de middag vanuit het Italiaanse Triëst vertrokken voor haar ‘Around-the-World’-cruise. De wereldcruise doet in 128 dagen 52 bestemmingen op 4 continenten aan. Aan boord bevinden zich bijna 2.000 passagiers, afkomstig uit 40 verschillende landen, in de leeftijd van 6 tot 94 jaar.

Costa Cruises biedt al sinds de jaren 70 wereldcruises aan. De editie van 2023 brengt passagiers naar de Middellandse Zee en het Arabische schiereiland voordat ze richting India en de Malediven varen. Daarna wordt er zuidwaarts koers gezet naar Madagaskar en Zuid-Afrika om vervolgens de Atlantische Oceaan over te steken richting Brazilië. Van daaruit gaat het naar Ushuaia in Argentinië, Chili en Panama voordat het Midden-Amerika en New York aandoet. Daarna keert het terug naar Europa.

Excursiehoogtepunten zijn de Taj Mahal in India, het Ivoloina-park in Madagaskar, een kabelbaanrit over de Tafelberg in Kaapstad, een driedaags bezoek aan de Galapagos-eilanden en meer. Entertainment aan boord weerspiegelt de bestemmingen die worden bezocht zoals een ‘Bollywood Night’, ‘Tropical Party’ en een ‘Arabian Night’.

Costa zal in januari 2024 een vergelijkbare wereldreis aanbieden en een nieuwe editie in 2025. Deze laatste zal voornamelijk op het zuidelijk halfrond plaatsvinden, waarbij Tierra del Fuego, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika worden bezocht. Vertrek staat gepland in december 2024.

Interesse in een wereldcruise met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline – Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Costa Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.