Na de herstart van haar schepen in de Middellandse Zee zet Costa Cruises haar programma voort om de activiteiten te hervatten in 2021/2022. Hierbij spelen haar drie meest innovatieve schepen Costa Firenze, Costa Toscana en Costa Smeralda een belangrijke rol.

Costa Firenze, het nieuwste schip dat zich bij de Costa-vloot voegt en gewijd is aan de Florentijnse Renaissance, zal op 4 juli in de vaart komen. De Firenze vaart vanuit Savona en zal tot eind november 2021 in de Middellandse Zee cruisen. In de winter van 2021-22 vertrekt het schip vanuit Dubai voor cruises in de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar. Deze cruises zijn inclusief bezoeken aan “Expo 2020 Dubai”. Vanaf april 2022 keert Costa Firenze terug om cruises van een week aan te bieden in Italië, Frankrijk en Spanje.

Costa Toscana

Costa’s aanwezigheid in de Middellandse Zee zal verder worden versterkt door Costa Toscana, een nieuw “groen” schip dat momenteel in aanbouw is. De Toscana zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas en zal debuteren in december 2021. Na haar debuut gaat ze vrijwel direct naar Zuid-Amerika om te varen vanuit Santos en Salvadar. Daarna keert de Toscana terug naar de Middellandse Zee voor cruises in Italië, Frankrijk en Spanje. Gedurende 2022 zal Costa Toscana  zevendaagse cruises in de westelijke Middellandse Zee maken. Daarbij bezoekt ze steeds 2 Spaanse bestemmingen: Barcelona en Valencia in de lente, of Ibiza en Valencia in de zomer.

Winter 2021-2022

Costa’s cruiseprogramma’s voor de winter 2021-22 vult de rederij aan met vier extra schepen. Costa Diadema vertrekt op 26 september vanuit Savona en biedt lange cruises aan in Turkije en Griekenland of Spanje en Portugal. Vanaf december wordt ze ingezet in het Caribisch gebied, met drie verschillende routes om verschillende Caribische eilanden te ontdekken. Costa Fascinosa zal op 23 september weer in de vaart komen, opnieuw vanuit Savona voor 10-daagse cruises naar Lissabon. In de winter vaart het schip in Zuid-Amerika. Costa Deliziosa zal doorgaan met haar cruiseprogramma in de oostelijke Middellandse Zee tot 8 januari 2022. Daarna vertrekt ze voor haar Around the World-cruise. Costa Luminosa, momenteel actief in de oostelijke Middellandse Zee, zal cruises van twee weken naar de Canarische Eilanden of Israël varen.

Noord-Europa en Middellandse Zee

Tijdens het zomerseizoen van 2022 zullen, naast de Costa Firenze, Costa Smeralda en Costa Toscana die in de westelijke Middellandse Zee varen, drie schepen – Costa Deliziosa, Costa Luminosa en Costa Pacifica – beschikbaar zijn in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Vier extra schepen – Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa en Costa Fortuna – zullen in Noord-Europa opereren en cruises aanbieden naar Baltische steden en Noorse fjorden.

Wil jij weer met Costa Cruises varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store