Zaterdag 1 mei vindt de her start van Costa Cruises plaats vanuit Savona met haar vlaggenschip Costa Smeralda. Het LNG-schip vaart een route die exclusief aan Italië is gewijd. Om de terugkeer te vieren zullen lokale en havenautoriteiten aanwezig zijn in de haven van Savona, samen met Costa Cruises President Mario Zanetti. De comeback van de Italiaanse cruisemaatschappij is belangrijk voor het economisch herstel van het land. Voor de coronapandemie genereerde Costa in Italië een economische impact van € 3,5 miljard per jaar en meer dan 17.000 directe en indirecte banen.

De wekelijkse cruises van de Costa Smeralda gaan naar Savona, Civitavecchia (Rome), Napels, Messina, Cagliari en La Spezia. Ze kunnen ook worden onderverdeeld in twee minicruises van 3 of 4 dagen voor degenen die een kortere vakantie verkiezen.

Costa Safety Protocol

Voor de cruises op de Costa Smeralda zullen de procedures van toepassing zijn die zijn opgesteld in het Costa Safety Protocol. Dat is het protocol dat door Costa is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappelijke experts en Italiaanse autoriteiten. Het omvat verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan land. Onderdeel van het protocol is bijvoorbeeld het (snel)testen van alle gasten voor het inschepen en op de helft van de cruise. Daarnaast het bezoeken van bestemmingen met beschermde excursies, nieuwe manieren om diensten aan boord te gebruiken en het dragen van een masker indien nodig.

De Costa Smeralda zal de eerste van in totaal vier Costa-schepen zijn die in de zomer van 2021 gaan varen in de Middellandse Zee.

Op de dagen dat Costa-schepen niet actief zijn, gebruiken de lokale volksgezondheidsautoriteiten ASL 2 de Palacrociere-terminal in Savona voor de Covid-19 vaccinatiecampagne. Dat draagt bij ​​aan de distributie van de vaccin in het Savona-gebied.

Wil jij snel weer cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store