Costa Cruises heeft dinsdag officieel haar nieuwste cruiseschip Costa Firenze van Fincantieri in ontvangst genomen. Het schip is ontworpen en gebouwd op de Marghera-scheepswerf en geïnspireerd door de Florentijnse Renaissance. De overdrachtsceremonie vond vanwege de coronapandemie digitaal plaats.

Met 135.500 brutotonnage en een capaciteit van meer dan 5.200 gasten, maakt de Costa Firenze deel uit van het ontwikkelingsplan van de Costa Group dat zeven nieuwe schepen omvat die tegen 2023 moeten worden opgeleverd. Hiermee is een totale investering gemoeid van meer dan € 6 miljard. Costa Firenze is hiervan het vierde nieuwe schip dat wordt opgeleverd.

“De overdracht van de nieuwe Costa Firenze is een teken van hoop en herstart voor de hele cruise-industrie. Dit schip vertegenwoordigt het meest tastbare bewijs van de wil van ons bedrijf om opnieuw op te starten. We hopen dat mensen binnenkort weer kunnen reizen en dat er meer schepen zullen gaan varen en een bijdrage leveren aan de revitalisering van het toerisme in Italië, Europa en wereldwijd ”, aldus Michael Thamm, groeps-CEO van Costa Group en Carnival Asia.

“Als we voorbij de pandemie kijken dan is Costa’s doel om de toekomst van duurzaam en emissievrij cruisen te realiseren. We hopen dat onze langdurige samenwerking met Fincantieri onze bedrijven ertoe kan brengen samen te werken aan een roadmap die kan leiden tot deze ambitieuze maar essentiële doelstelling. ”

Interieur

Het interieurontwerp van Costa Firenze weerspiegelt de Italiaanse stad Florence in Toscane.  Je lijkt een wandeling te maken over een echte Florentijnse straat of plein. Het gastronomische aanbod is gebaseerd op de mediterrane keuken, met een ruime keuze aan eetgelegenheden, in 13 bars en zeven restaurants. Het schip is perfect voor gezinnen met veel activiteiten aan boord, zoals een avonturenpark.

“Costa Firenze is een uitstekende ambassadeur van de Italiaanse stijl en brengt de kenmerkende Italiaanse smaak voor schoonheid naar de zeeën over de hele wereld, van Europa tot Azië”, aldus Mario Zanetti, Chief Commercial Officer van Costa Cruises en president van Costa Group Asia. “Het concept van de Costa Firenze is geïnspireerd op een iconische stad, die Italiaanse kunst, smaak en verfijning vertegenwoordigt in de collectieve verbeelding van de wereld. We hebben dit schip ontworpen om onze gasten een unieke ervaring te bieden, vooral voor het gezin, met een groot aanbod aan amusement en diensten.”

Routes

Het schip zal in 2021 voor het eerst in de Middellandse Zee varen en biedt twee verschillende 8-daagse cruises aan in de westelijke Middellandse Zee. De eerste route, beschikbaar vanaf 28 februari 2021, omvat de Italiaanse bestemmingen Genua, La Spezia – met excursies die ook naar Florence vertrekken – en Napels, evenals Valencia, Barcelona en Marseille. De tweede route, beschikbaar vanaf mei, gaat naar Genua, Civitavecchia, Napels, Ibiza, Barcelona en Marseille. Na oktober 2021 vaart ze naar Azië om zich bij de Costa Venezia te voegen.

Nieuwsgierig naar de Costa Firenze? Kijk dan bij:

CruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesKrasStip