Celebrity Cruises vierde zaterdag haar terugkeer in de vaart met het vertrek van Celebrity Millennium vanuit de Caribische haven van Philipsburg, St. Maarten. Het is het eerste cruiseschip in de vloot die weer actief is sinds de uitbraak van de coronapandemie 15 maanden geleden. Celebrity Millennium begint aan een cruise van zeven nachten langs de eilanden Aruba, Barbados en Curaçao. De reis betekent ook de eerste keer dat Celebrity Cruises haar thuishaven heeft in St. Maarten. De Amerikaanse cruisemaatschappij zal tot en met augustus er routes gaan varen naar het oostelijke en westelijke gedeelte van de Caribbean.

“Vandaag cruisen we weer! Dit is zo’n belangrijk moment voor ons bedrijf, onze industrie en het Caribisch gebied. Dat deze dag eindelijk is aangebroken voor onze gasten en onze bemanning is echt speciaal – echt niet te bevatten”, zegt Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises. “Ik ben zo blij dat onze bemanning weer aan boord is om te doen waar ze van houden: geweldige vakanties en service bieden aan onze gasten. Ik ben ook de regering van Sint Maarten zeer dankbaar voor hun visie en steun om dit moment mogelijk te maken. Wat een eer om nu als eerste enthousiast te kunnen zeggen: ‘Welkom aan boord!’”

Celebrity Millennium Captain Theodoros Zakkas voegde toe: “De afgelopen maanden had ik het voorrecht om dit prachtige schip te onderhouden met een kleine 75-koppige bemanning. Vandaag, met een volledige bemanning die een en al glimlach was toen we onze gasten opnieuw aan boord verwelkomden, was erg emotioneel voor mij. Het was een mooie en historische terugkeer, een die alle betrokkenen – gasten en crew – nooit zullen vergeten.”

Gezondheids- en veiligheidsnormen

Celebrity Millennium vaart met verbeterde gezondheids- en veiligheidsnormen die het resultaat zijn van meer dan een jaar afstemming met volksgezondheidsautoriteiten, overheidsinstanties en het Healthy Sail Panel van wetenschappelijke, medische en volksgezondheidsexperts. Naast de gefaseerde herstart met verminderde capaciteit om meer ‘social distancing’ mogelijk te maken, heeft Celebrity technologie gebruikt om nieuwe procedures voor aankomst-, vertrek- en veiligheidsoefeningen te creëren.

Tot de nieuwe maatregelen behoren o.a.:

  • Afvaarten met gevaccineerden – Celebrity vaart in het Caribisch gebied met een gevaccineerde bemanning en ten minste 95% gevaccineerde gasten.
  • Gespreide aankomst en vertrek – Terminal aankomsten en vertrekken worden gespreid op afspraak, waarbij gasten de mogelijkheid hebben om hun voorkeurstijden te selecteren op basis van hun reisplannen.
  • Contactloze transacties – De mobiele app van Celebrity transformeert de oude veiligheidsoefening voor het verzamelen van grote groepen in een persoonlijke eMuster-ervaring die gasten kunnen voltooien op hun mobiele apparaat of interactieve televisie in hun hut. Hierdoor kunnen grote groepsbijeenkomsten worden vermeden. De app versnelt ook het instapproces; en stelt gasten in staat menu’s te lezen en dinerreserveringen en excursies te boeken via hun smartphone.
  • Mondkapjes – Tijdens het in- en uitchecken in de terminal dienen alle gasten van 2 jaar en ouder een mondkapje te dragen. Eenmaal aan boord, en tenzij anders bepaald door lokale overheden, zijn mondkapjes niet vereist in overeenstemming met recente CDC-richtlijnen voor afvaarten met gevaccineerde bemanning en gasten.

Foto: Celebrity Cruises