Het cruiseschip Celebrity Edge van Celebrity Cruises wordt zaterdag 26 juni 2021 het eerste cruiseschip dat in meer dan een jaar tijd vanuit een Amerikaanse haven zal cruisen. Kapitein Kate McCue, de eerste en nog steeds enige Amerikaanse vrouwelijke kapitein, krijgt de eer om de vloot weer in gang te zetten.

Celebrity Edge vertrekt vanuit Port Everglades in Fort Lauderdale en zet koers op een cruise van zeven nachten door de Caraïben. Celebrity Edge kreeg van het Amerikaanse CDC groen licht om als eerste schip weer te gaan varen. Het voldoet aan alle nieuwe normen voor het bieden van een gezonde cruise-ervaring voor haar gasten en bemanning.

“De afgelopen 15 maanden gingen onze gesprekken met vrienden en geliefden over het zien van de wereld vergezeld van de zin ‘ooit’. Ik ben meer dan trots en opgewonden om te zeggen dat die dag is aangebroken”, aldus Lisa Lutoff-Perlo, CEO en president van Celebrity Cruises. “De kracht van reizen is een manier om onze ziel te genezen als we ons verbinden met culturen, bezienswaardigheden en ervaringen die meer vreugde en hernieuwde energie in ons leven brengen. Niets is te vergelijken met deze ervaringen op zee en nu keert het wonder van deze reizen terug. We bereiden ons al maanden voor op deze dag en namens ons allemaal bij Celebrity Cruises zijn we er klaar voor en kunnen we niet wachten om onze gasten weer aan boord te verwelkomen! ”

“Het opwindende nieuws van vandaag is het resultaat van een samenwerking met de CDC, onze gekozen functionarissen op lokaal, staats- en nationaal niveau en onze branchepartners bij CLIA”, zegt Richard Fain, voorzitter van Royal Caribbean Group, moederbedrijf van Celebrity Cruises. “We hebben overleg gevoerd met de slimste koppen in de gezondheidssector om ervoor te zorgen dat onze passagiers en bemanning zich veilig en comfortabel voelen op onze schepen, terwijl ze kunnen genieten van de compromisloze ervaring die ze kennen en waar ze van houden.”

Met de aankondiging van vandaag hebben 8 van de 15 schepen binnen de vloot van Celebrity Cruises nu plannen om in 2021 weer te cruisen naar diverse bestemmingen waaronder het Caribisch gebied, Europa, Alaska en de Galapagos.

Ben jij nodig aan een cruise toe? Wacht dan niet langer en vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store